10 Mart 2013 Pazar

NPW Saç Maskesi

Saçlarım benden çok çekti , tüm hayatım boyunca depresyondaydım sanırım sürekli rengini deiğiştirdim  durdum bi ara kıvırcık olan kabarık saçlarımı oğlan çocuğu gibi kestirmiştim (nedenini hala bilmiyorum).İlk tabii ki kızıl yaptım , sandımki dünya güzeli falan olacağım hayır iki gram aklım olsa esmere kızıl saçın yakışmayacağını tahmin edebilirdim.Sonra iki üç kere sarı yaptım , 18 yaşımdaydım o dönem sarı yapar yapmaz birden 35 yaşında iki çocuk annesi ev hanımı bir kimliğe büründüm.Kahverengi yaptım  kendi rengime döndüm en güzel oydu hala da öyle neyseki , ha bi arada turuncu yaptım o zamanda betim benzim attı 'arkadaş hasta rahatsız' diye dolandım ortalıkta.Anlayacağınız saçımın görmediği işlem kalmadı , çok yıprandı.Kırıldı , döküldü sürekli kestirmem gerekti.Bir yıla yakın süredir boyamıyorum saçlarımı , uzatmaya çalışırım hala felaket durumdalar ama düzelicekler inşallah.


Şampuan olarak Pantene'in doğal sentez serisini kullandım sürekli , dove çok yağlandırdı saçımı sevemedim.Elidor kullanmaya niyetlendim ama yengem 13 14 yaşlarındayken bana 'elidorun içinde arap sabunu var kızcağzım kullanma onu' dedi ashgfd ne kadar doğrudur bilmiyorum ama hala korkuyorum elidordan.En son olarak Down Under Naturals'ın Nude serisini ve Gliss'in siyah olanını kullandım , ikisi de market şampuanlarına göre pahalı ama benim çok yıpranmış süpürgeden  hallice saçlarımı bile parlattılar :) 
















Siz hangi şampuanları tercih ediyorsunuz ? Azıcık hale yola sokmaya çalıştığım saçlarım için sürekli şampuan değiştirip duruyorum belki siz bana güzel bi şeyler önerebilirsiniz :)


Neyse gene çenem düştü benim , npw'nin saç maskesine döneyim ben. 8 mart indirimden aldım bu maskeyi Gratislerde satılıyor. Maskenin  vaadettiği saçınızı onarmak ve yeniden canlandırmak.Ben bugün uyguladım , saçlarımı birazcık yumuşattı , sadece birazcık parlattı ama ben bu parlaklığı normal saç kremlerimi kullanarak  elde edebiliyorum.Şunu da hatırlatmak istiyorum tekrardan benim saçlarım çok yıpranmış durumdalar o yüzden çok bi etki yapmamış olabilir bende.



Maskeyi de şu şekilde uyguluyorsunuz ; saçlarımı yıkayıp temizliyoruz , fazla suyunu aldıktan sonra tüm maskeyi saç diplerimize masaj yaparak uyguluyoruz.Daha sonra tarayıp ılık havluyla saçımızı sarıyoruz , 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla duruluyoruz.

Fiyatına göre fena bir maske değil 3 4 lira bi şey olması lazım.Benim gibi çok yıpranmış saçlarınız varsa  denemenizi çok tavsiye etmem , daha yoğun formüllü maskeler daha çok işe yarayabilir. 

Ben saç bakımı ile ilgili araştırmalarıma devam edeceğim sanırım , saç önemli artık bu paçozluğuma bi son vermem lazım :) Denemek istediğiniz ya da deneyip menun kaldığınız maskeleri benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)


9 yorum:

  1. Yumurta kokusuna katlanırım derseniz benim yıpranmış saçlar için önerim şudur;

    1 yumurta sarısı
    1 Bepanthene ampül
    1 Evigen ampül (İkisini de eczanelerde bulabilirsiniz)
    Badem yağı (Saç boyunuza göre göz kararı)
    Zeytinyağı (Saç boyunuza göre göz kararı)

    Bunlar karıştırılıp saça kökten uca yedirilir. 2-3 saat bekletilip saç çok hırpalamadan yıkanır (3'den fazla şampuanlama olmamalı hatta 2 daha iyi olur)

    Yıkansanız da ertesi gün hafif bir yumurta kokusu olacağını belirteyim yine de.

    Umarım sağlıklı saçlara kavuşursunuz.

    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bepanthene ampülün saça iyi geldiğini ben başka bi yerde okumuştum sanırım , çok iyi oldu tarif çünkü ben en son muzlu bi maske yapmıştım sanırım muzları iyi ezememiştim çünkü saçlarıma hep muz yapışmıştı çıkarana kadar canım çıkmıştı :D Ben bu maskeyi hafta sonu muhakka deneyeceğim , teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Farkı göreceksiniz, ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. kullandığınız şampuana bepanthene, evigen, bemiks ampullerinden birer tane katarsanız da güzel bi sonuç elde edebilirsiniz. yalnız bir şişe ampullu şampuan bitince ara verin.
    bir de saç pantene saç maskesi fena değil sanki. elseve in pembe siyah bi şampuanı var o da baya yumuşatıyor saçları. bende aynı dertten muzdaripim bu nedenle pek çok şey denedim ve denemeye de devam ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pantene'nin maskesi ne zamandır aklımdaydı , elseve'i de not ettim bi kenara :) Şampuana ampül katma olayı çok hoşume gitti deneyeceğim onu hemen :) Çok teşekkür ediyorum tavsiyeniz için :)

      Sil
  3. Merhaba;
    Ben de saçlarım konusunda baya sorun yaşıyorum. Dayanamayıp doktora gittim, bana da bepantene, evigen bemiks verdi. Birer ampulü kırıp sprey şişesine koyup çalkaladım. Hepsini saçlarıma sıkıp yedirdim. 1 gün bekletip daha sonra yıkadım. Çok iyi geldi, bitince tekrar alacağım. Şampuan olarak Bioblas kullanıyordum ama doktor biotin şampuan verdi. Bitince Biotin kullanacağım. Ben saç boyamaya da çekinenlerdenim, o yüzden ısırgan, sarımsak, badem, zeytinyağını karıştırıp kına yakıyorum saçlarıma. Çıkartması biraz işkence ama sonuç güzel oluyor. Şampuanla yıkayınca kokusu da çıkıyor zaten. Yıkadıkça açılıyo doğal bir renk oluyor. Saç kremi kullanmıyorum, elsevenin durulanmayan bakım kremi var ballı olanını çok seviyorum ben. Saçımı kuttuktan sonra onu sürüyorum. Çok güzel de şekil alıyor. Bir de banyoda saçlarımın en son durulama suyuna kaynattığım karanfillerin suyunu ekliyorum. Enerji verdiğini ve kan dolaşımını hızlandırdığını okumuştum. İnşallah senin de saçlarına iyi gelir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dönem ben de en son durulama suyuna sirke katıyordum parlatsın saçlarımı diye o da işe yaramıştı ama yanii sanki sirke kokusu saçımdan çıkmıyomuş gibi hissettiğim için yapmayı bırakmıştım.Elseve'in ballı serisine hiç bakmamıştım , şimdi pantene'in durulanmayan bakım kremini kullanıyorum memnunum ama sıkıldım artık o yüzden o bitince ballı olanı alırım muhtemelen. Bir de bir şey soracağım bepthene ve evingen bemiksli karışımı ne sıklıkta uyguluyorsunuz saçlarınıza ? Tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim çok işime yarıycak eminim hepsi :)

      Sil
    2. Ampülleri hafta da bir uyguluyorum. Haftada ikiye çıkartmak istesem de zamanım olmuyor malesef. Haftaiçi yoğun geçtiği için, cuma akşamı uygulayıp, boneyle veya tülbentle sarıyorum. Cumartesi günü içinde de yıkıyorum. Saçlarımın hızlı uzadığını ve parladığını gözlemliyorum. Sonuç çok iyi bence... Rica ederim, iyi gelirse ne mutlu bana... =))

      Sil
    3. Tamamdır :) tekrar çok teşekkür ediyorum ben de bu hafta sonu uygulayacağım :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...