29 Mart 2013 Cuma

Any questions? Lip balm is the right answer.

Bir kadının hayatı boyunca ortalama 850 tane lip balm bitirdiğini biliyor muydunuz ?

Şaka bi yana , muhtemelen hepimizin vazgeçilmezi olmaya adaydır lipbalmlar.Şu zamana kadar bunlarsız dışarı çıktığım çok nadirdir her fırsatta muhakkak sürerim.Eminim hepimiz için de bu durum söz konusudur :)




Benim lip balmdan beklentim dudaklarımı soymasın , güzel güzel nemlendirsin ve yumuşatsın.Renk versin falan çok istemiyorum çünkü zaten verdiği renk 2 dakikaya kalmadan uçup gidiyor.Neyse efendim , işte benim bu aralar kullandıklarım ve sizinle paylaşmak istediklerim şöyle ;


1)La Roche-Posay / Nutritic


Sadece kış aylarında kullandığım bu mucivezi ürün iki sezondur benimle.Bir ay önce maalesefki dibini görmüş bulundum ama size de anlatmasam olmazdı.Mucivezi dedim çünkü kışın rüzgarında soğuğunda bile dudaklarımı yumuşatmayı / kurutmamayı becerdi.Tabii bunun için sürekli kullanımın da önemli olduğunu düşünüyorum ,ben her gün güne 4 5 kez sürdüm ve gerçekten çok güzel nemlendiriyor ! Renksiz ve kokusuz bir ürün.Fiyatını tam hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam 10 liranın üstündeydi.

2)Vaseline / Lip Therapy


Bu markaya sebepsiz çekilde ön yargılıydım , ürünlerini hiç almak istemedim.O yüzden bu lip balm'ı da geç keşfettim , keşke daha önce alsaymışım diyorum şimdi.Bu da renk vermeyen ama çok hafif kokusu olan bir ürün.La Roche-Posay den sonra dudaklarıma en iyi gelen ürün bu oldu , hatta bence onunla bile yarışır.Yoğun bir kıvamı var ama çok rahat sürülüyor.Dudakları yumuşatması nemlendirmesi falan çok enfes , bunu kullandığım zamanlarda dudaklarım kurumadı ve çok az soyuldu.Gönül rahatlığıyla size tavsiye edebilirim , fiyatı da uygun 5 ya da 6 liraydı.

3) Blistex / Lip Tone


Blistex benim için bu konuda tüm markalardan bir tık öndeydi fakat bu üründe biraz hayal kırıklığına uğradım.Çok işe yaramadı açıkçası , bi hafta kadar sadece bunu kullandım ama soyulmanın önüne çok geçemedik maalesef.Diğer ürünleri daha başarılı sanki.Çok hafif renk veriyor ve çok hafif rahatsız etmeyen bir kokusu var , sürdüğünüzde dudaklarınızı çok hafif yakıyor ki ben bi tek bu özelliğini çok seviyorum :) Watsonsdan 8 ya da 9 liraya almıştım.O paraya değer mi ? Vaseline varken hayır :)


4)Blistex / Lip Brilliance 


Kokusu o kadar güzelkiii ! Resmen sakız gibi kokuyor yiyesi geliyor insanın.Bu ürün Lip Tone'a göre daha çok işe yarıyor , içinde minik minik ışıltılar var güzel bi parlaklık katıyor dudağa.Bunu da çok severek kullanıyorum nemlendirmesi gayet yerinde.Fiyatı hakkında hiç bi fikrim yok maalesef.

5)Watsons / Honey Scented Moisturising Lip Balm


 Çok bir beklentiye girmeden 4 ya da 5 liraya almıştım.Artık sadece evde kullanıyorum , parmağımla sürdüğüm için dışarda ister istemez pislenen ellerle sürmek pek de hijyenik olmuyor.Tamamen nötr olduğum bir ürün , alın ya da almayın diyemem.Bu arada ürün ballı ama sakin güzel güzel bal koktuğunu falan düşünmeyin , resmen sabun gibi kokuyor çünkü.

Benimkiler bu kadar :)Sizin favorileriniz neler ?

Herkese bol eğlenceli iyi haftasonları :)

12 yorum:

  1. hayatım boyunca nivea kullandım sanırım, pek işe yaramadı. Sebamed, avon, flormar diye gitti de gitti. Şu an favorim Burt's bees bayıldım ona. Hatta onun için post yazıcam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nivea'yı ben hiç sevmiyorum çünkü gerçekten işe yaramıyor ya. Burt's bees hep alıcam alıcam aklımda bi türlü alamadım yahu.Sen ballı olanını mı kullanıyosun ? Bi de değişiklik yapmak istersen vaseline'i dene derim

      Sil
  2. Ben SebaMED kullanmıştım tadı iğreeenç ama inan bana nemlendirmesi çok güzel şöylediyim lise çağımdayken kullanmıştım benım evım denız kıyısında okulum ıse 1,5 saatlık yolda ve dağın tepesınde gibi bişi yukselti farkını sen düşün oturduğum muhıtte güneş açmışken okulumda hala kar vardı. Hergun bu ıklım değişikliğine maruz kalan elim-dudağım inanılmaz tepki verdi. ellerim çatşadı egzama çıkardı falan. Herneyse eli geç şimdi orası uzun ama dudaklarımı sebamed toparladı. Bi şans ver derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok geçmiş olsun.benim de şu anki okulum aynı şekilde dağın tepesinde ve karadeniz kıyısı olduğu için kışları inanılmaz soğuk oluyor.La roche possay bittiğine göre sebamedi denemekte fayda var ama bahar ve yaz ayları için ağır olmaz mı biraz

      Sil
  3. Lip balmlara bak,nasıl bitiricen hepsini acaba,okonuda işin zor söyliyim(:Blistex bendede var memnunum baya severek kullanıyorum bloğumda yazılarıda var dilersen gelip bakabilirsin.
    :SEVGİLER:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi şekilde biterle muhakkak :) tabii bakarım bloguna

      Sil
  4. lip balmlar..kış aylarının kurtarıcıları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle onlarsız bi kış düşünemiyorum :)

      Sil
  5. Son 1 yıldırBurt's Bees Beeswax kullanıyorum ben, çok çok memnunum tavsiye ederim. Tabii arada başka lip balmlar da alıyorum, bağımlılık bu lip balm işi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya , sürekli bi lip balm alma durumu mevcut bende de farkında olmadan artıyolar :) Burt's beesi hala niçin almadım bilmiyorum zaten herkes çok memnun

      Sil
  6. memnun kaldığım tek ürün sebamedin lip balmıydı, ama tadı gerçekten çok kötü. bu sıra blistex brilliance kullanıyorum, fena değil diyebilirim. bazılarının içeriğinde BHT var ki (neutrogena mesela), çok zararlı bir kimyasal, okumadan almamak gerekli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neutrogena'nın lip balmı nedense bana da hiç cazip gelmedi zaten iyi ki almamışım demekki :) sebamedden de herkes çok memnunmuş yahu onu da denemek lazım

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...