4 Şubat 2013 Pazartesi

Far Bazımı Kendim Yaptım



Selam kızlaaar :) Blogda mümkün olduğunca cilt bakımı ve makyajla ilgili DIY(Do It Yourself) yanii Kendin Yap projelerine yer vermeye çalışacağım.Hem çok eğlenceli oluyorlar hem de fazla maaliyetli değiller , elimizdeki mevcut ürünleri kullanarak bu projeleri gerçekleştirebiliriz.Bir süredir far bazı almayı düşünüyordum ama cimriliğim mi tuttu nedir 'pff ne para vericem şimdi buna ya' diyerekten bir türlü alamadım.Daha sonra internette gezinirken sağolsun Pinterest hayat kurtardı ve kendi far bazımı yapma yöntemimi buldum.
Öncelikle far bazı nedir diyecek olursak ; far bazı farın kolay sürülmesini , göz kapağının pürüssüzleştirilmesini ve gün içinde farın göz kapaklarımızda uzun süre kalmasını sağlar.Aynı zamanda sürdüğünğz farın rengini daha canlı gösterir.
Hadi bakalım başlıyoruz


Gerekli malzemeler ;
Body Butter
Fondoten
Pudra
Bazı karıştırmak için kurdan
Yaptığımız bazı koymak için bir kap
Bazın yapımı şu şekilde ; bir miktar body butter , koyduğumuz body butterın yarısı kadar fondoten ve fondotenden daha az olacak şekilde de pudra. Ben ölçü olarak kaşık kulanmayı seçtim.






İlk olarak rengi cildime gelen ve o yüzden kullanmadığım Clinique pudramı -Medium- kaşık yardımıyla bir tabağa aldım.
















Toz haline gelinceye kadar ezdim.










Gördüğünüz gibi çeyrek kaşık kadar oldu ve ezdiğim pudrayı kaba koydum.








Daha sonra yarım kaşak kadar fondoteni (Loreal 135 Vanille Eclat) de pudranın üzerine ekledim.











Body Butter olarak koklamaya doyamadığım resmen eritilmiş çikolata kokan Palmer's Cococa Butter Formula'nın güzeller güzeli Body Butterını kullandım(Yazısını yakında yazacağım).









Bir kaşık kadar da ondan ekledim. 

En son olarak da kürdan yardımıyla hepsini karıştırdım.İşte karışınızdaa ta ta ta taaaa :) Yapımı çok basit ve kolay , benim 10 dakikamı bile almadı.Siz de elinizdeki malzemelerle kolayca yapabilirsiniz.
Sonuç da böyle :) Üst taraf yaptığım bazın üstüe uygulanmış far , alt taraf ise tek başına uygulanmış far.
Fotoğrafta çok belli olmayabilir fakat ama farın içindeki ışıltılar bile daha güzel gözüküyor.




Umarım bu projeden memnun kalmışsınızdır.Aranızda denemek isteyen ya da deneyen varsa yorum bırakıp sonucu bizimle paylaşırsa çok sevinirim.

Hoşçakalıın:)

2 yorum:

  1. Ben de yaptım ama pek başarılı olmadı sanki,sürdüğümde pütür pütür oluyor.Gerçi göz kapaklarım çok kuru ama.
    Senin ölçülerle yeniden deneyeyim madem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pütürlenme çok olmadı canım ama pudrayı ezene kadar bayaa uğraşmıştım :) Pudaryı iyi ezmek ve az koymak lazım öyle bi dene bakalım belki daha iyi tutar.Ben hala kullanıyorum çünkü bunu işe de yarıyor

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...