7 Kasım 2013 Perşembe

Benefit Stay Don't Stray Far Bazı

Herkese merhabalar ; Benefit'in Primping With The Stars setinden çıkan bu bazı uzun süredir kullanıyorum artık eksileriyle artılarıyla değerlendirme vakti geldi.


  Öncelikle bu ürün sadece far bazı değil , göz altı kapatıcısı görevi de görüyor yani şeffaf değil ten renginde.
Kapatıcı olarak pek fazla kullanmadım çünkü benim rengime göre çok açık kaldı , deneme amaçlı bir kaç kez sürdüğüm oldu ve şunu söyleyebilirim ki eğer göz altlarınızın kuruysa bu ürünü sevmeyeceksiniz çünkü müthiş bi kurutma özelliği var.Bunun dışında kalıcılığı fena olmayan ve maalesefki çizgilere dolan bi kapatıcı , o yüzden kendisine otur 0 diyoruz.


Gel gelelim far bazı olarak kullanıma ;

Far bazını genel olarak , far rengini daha iyi versin göz kapağımız da topak topak olmasın ve gün boyu kalıcı olsun diye kullanıyoruz peki bu baz bu konularda ne kadar işe yarıyor derseniz ;


Koyu renk farlarda çok belirgin bi renk artışı beklemeyin fotoğrafda da göreceğiniz üzere nokta gibi olan kısım bazsız diğer uzun çizgi ise bazlı sürümü.Arada aman aman bir fark yok.Hakkını yemeyelim ama açık renklerde daha çok işe yarıyor.


Kalıcılık da çok başarılı değil açıkçası , 3 4 saate kadar her şey çok güzel ama daha sonra göz kapağındaki çizgilere dolmalar başlıyor ve farın göz kapağınızdan uçtuğunu gittiğini fark ediyorsunuz.

Far bazı olarak bence kesinlikle orta karar bi ürün.

En son hatırladığım kadarıyla fiyatı 79 liraydı ki bence 20 lira etmeyecek bir ürün , o kadar para verip çok daha güzel ürünler alabilirsiniz örneğin ; Mac Painterly veya Soft Ochre Paint Pot çok daha işlevsel kısmen daha ucuz ve gayet kaliteli ürünler.

Bu bazı benim gibi beğenmeyden de , nefret eden de ve şaşırtıcı bi şekil de çok sevenler de olmuş.O yüzden aklınızda bu bazı almak varsa almadan önce muhakkak testerlarından edinip deneyin derim.

6 Kasım 2013 Çarşamba

Sephora Pink Kabuki Brush -Kabuki Flex 53-

Merhabalar ; bu yazıyı okumadan önce şunu bilmenizde fayda var ki ben fırça konusunda expert biri değilim , o yüzden bu fırçayı da basit bi şekilde kendimce size tanıtmaya çalışacağım.




Tahmin edebileceğiniz gibi sırf rengine vurulduğum için aldım bu fırçayı , fiyatının da çok tuzlu olmaması ayrıca bir avantaj (5 6 ay kadar önce 38 liraya almıştım.


Fırçanın iki işlevi var ,  kapalı pozisyonda kullandığınız zaman pudra fırçası ortasından açtığınızda ise allık fırçası olarak iş görüyor.Açıldığı zaman çok büyük bir fırça haline geldiği için allık sürmek için çok mantıklı bir seçim olmuyor , çünkü aplikasyon alanı bu şekilde geniş olan fırçalarda kontrolü kaybedip suratınızın abuk subuk yerlerine allığı sürmeniz çok mümkün hele bir de eliniz benim gibi çok yatkın değilse.Yine de çok pigmentli olmayan allıklar için fena bir seçim değil.


Pudra fırçası olarak kullanımı içinse yorumlarım 'iyi' ya da 'güzel' den öteye gidemez sanırım.Kılları sık ve tok bir fırça olduğu için fırçaya fazlaca ürün almak mümkün.Fırçaya aldığınız ürünü suratınıza eşit bi miktarda ve kolayca dağıtıyor , bu benim için gayet yeterli.


Bu fırçanın sevmediğim bir kaç özelliği var ondan bahsedecek olursak eğer ;
Kılları biraz sert , yanii yumuşacık pofuduk pofuduk bi fırça değil.Benim hassas olmayan cildimde bile bazen sanki kıllar suratıma batıyormuş gibi bi his uyandırıyor , acıtmıyor ama rahatsız edici bi durum.
Bir de kıl dökmeye meyilli bi arkadaşımız kendisi , haftada 3-4 kıl gidiyor muhakkak.
Yıkadıktan sonra muhakkak brush guard tarzı bi şeyle fırçayı sarmak lazım yoksa şekli biraz bozuluyor.

Kısacası pudra uygulamak için bana yeterli gelen ama kıl dökmesinden ve biraz sert oluşundan dolayı çok sevemediğim bi fırça.Aynı zamanda alayım da yıllarca kullanayım gibi bi durum yok , böyle kıl dökemeye devam ederse iki üç yıla üzerinde hiç bi şey kalmaz :)




2 Kasım 2013 Cumartesi

Flormar CC Cream // CC03

Çok uzun zamandır yazmıyordum farkındaysanız , öncellikle bunun için sizlerden özür diliyor ve affınıza sığınıyorum :) Hem okuyup hem de aynı anda haftanın 4 günü çalışmak insana pek nefes aldırmıyormuş bunu anlamış oldum , bırakın bloga yazı girmeyi adam akıllı bilgisayarımın kapağını açamıyodum.Bi de artık çoğu -hepsi demiyorum farkındaysanız- blogda sırf PR ürünlerinin tanıtımı görmek  (özellikle bu durum son zamanlarda çok fena arttı belki fark etmişsinizdir) beni blog yazma işinden epeyce soğutmuştu.Neyse efendim tüm bunları bi kenara bırakıp çok özlediğim bloguma ve sizlere geri döndüm.



Müthiş derecede önyargılı yaklaştığım flormar'dan aldığım bu cc kremi ilk günden beri çok severek kullanıyorum.Benim kafamda hep 'sen flormarsın güzel ürün yapmak senin neyine' gibi bir düşünce vardı ama merakıma yenik düşüp bu ürünü aldığımda fark ettimki flormar gerçekten güzel işler yapıyormuş.

BB kremlerimiz bitti yenisi bir de CC kremler çıktı , peki nedir bu CC krem derseniz eğer kendileri Color Correcting görevi görüyor yani cilt tonundaki eşitsizlikleri düzenliyor.

Flormar 4 çeşidini çıkarmış bendeki CC03 , asli görevi kendi sayfasında şu şekilde tanıtılmış : " CC03 – Pembe: mor, yeşilimsi renkte olan cilt kusurlarını örterek, cildi canlandırır ve doğal bir görünüm kazanmasına yardımcı olur."


Ürün gördüğünüz gibi pembe renkli ve her ne kadar fotoğrafta belli olmasa da içersinde mavi renkli minik kapsüller var.Renginin pembe olduğuna bakmayın , yüzünüze sürdüğünüzde cilt renginizle bütünleşiyor fakat benim gibi koyu tenliyseniz rengi size biraz açık gelecektir.Bu sebepten ben tüm yüzüme uygulayamıyorum , sadece göz çevrem için kullanıyorm.Genelde 4 5 saat uyku uyuyabildiğim dönemlerde adeta Walking Dead setinden fırlamış gibi geziyodum , o zamanlar bu kremi çok sık kullandım ve işime cidden çok yaradı.Bazen kapatıcı ile destekledim bazen de sırf bu kremi kullandım ve emin olunki vaadettiği gibi hem göz çevremdeki morlukları kapattı hem de hem de sağlıklı ve aydınlık bi görünüm verdi.


Ürün 25 tl'ye satılıyor flormar mağazalarında , kiokslarında ve internet sitesinde bulabilirsiniz.Keşke biraz daha kalıcı olsaydı dediğim oluyor tabii ama 25 tl'lik bi ürün için 4 - 5 saat kalıcılık hiç de fena değil :)

Gelecek Yazı :
Sephora Pink Kabuki Brush 

Twitter: @bayan_kozmetik
Instagram: bayankozmetik






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...