31 Temmuz 2013 Çarşamba

Ecotools / airbursh concealer brush

Herkese merhabalar

Bu post yine çok övgü dolu bir post olacak çünkü 2 ay önce aldığım ve hemen hemen her gün kullandığım bu fırçayı çok sevdim.


 Öncellikle ecotools'u hem cruelty-free olmasından hem de uygun fiyatlı olmasından dolayı çok beğeniyorum , ama bu fırçasını bi başka sevdim!


Kapatıcı uygularken genelde sünger (göz altı için) kullanıyorum , ya da sadece parmaklarımla uyguluyorum , fakat bu fırçanın verdiği sonuç gerçekten çok başka.Airbrush concealer ile uygulama yaptığınız zaman kapatıcının o kalıp gibi görüntüsü ortadan kayboluyor , çok doğal bir sonuç elde ediyorsunuz.Aynı zamanda göz altı çizgilerine dolma gibi bi sorunla karşılaşmıyorsunuz.Ürünü çok güzel ve homojen dağıtıyor ,az ürünle çok iyi işler çıkartabiliyorum.

Kılları sentetik ve yumuşacık , her gün kullandığım için her hafta bi kere yıkadım ve ne bir tane kıl döküldü ne de şekli bozuldu.


Bonus olarak ise ; burun kontürü yapmak için çok uygun bi fırça.Göz için karıştırma fırçası olarak da -belki en iyisi değil ama- kullanıp iyi sonuçlar aldım.

Fırçanın bir tane bile kötü özelliğini bulamadım , fiyatı da böyle bi ürüne göre çok uygun 10-15 tl arası.Bence herkes koşsun alsın hatta yedeklesin :)


Siz nasıl buldunuz ? Aranızda kullananlar var mı?


30 Temmuz 2013 Salı

essence sun club / all over shimmer - brunettes

Benim için yaz mevsiminin keyfi çok başkadır , kıştan nefret ettiğim kadar yaz aylarını aşığımdır.Ailecek Bozcaada'ya gelinir , aileyle , kuzenlerle ve tüm kış çok az görülen arkadaşlarla 3 ay en keyifli zamanlar yaşanır.Eminim bi çoğumuz için de yaz mevsimi çok başka keyiflidir.


 Bi de yaz diyince akla hindistan cevizi kokuları ,kızarmış burun ve yanaklar ,ıslak ama dünya para versen o kadar güzel olmayacak saçlar , deniz kum güneş  3lüsü , bol bol deniz kenarında keyif yapıp kitap okumalar ve biz kadınlar için en önemlilerinden biri bronz bi ten gelir :)

Biliyorum son zamanlarda çok fazla essence yazısı yazdım , sıkılmış olabilirsiniz ama bu ürünü yaz bitmeden tanıtmak istedim.


allover shimmer for eyes , face & body isimli bu ürünün ben de kumrallar için olanı yani 02 miami heat rengi mevcut.İlk aldığım zaman nereme kullanacağımı tam olarak çözemedim , genel olarak allık niyetine kullandım bazen de dekolte bölgeme hafifçe uyguladım ayrıca o kadar güzel renkler var ki far olarak da çok güzel duruyor!


Renkelere aşık olmamak mümkün değil , yoğunlukla bronz ve kahverengi tonlardan oluşuyor. Bir de şampanya rengine kaçan bir beyazla pembe de mevcut.Özellikle bronz renklerin far olarak çok güzel durduğunu söyleyebilirim.Tüm renkleri karıştırıp kullanınca ise de allık olarak çok başarılı.En baştaki açık renk aydınlatıcı olarak bile kullanılabilir. 


Pigmentasyonu bir essence ürününe göre çok yüksek , tozutma da yapmıyor.Ambalajı ise aynı şekilde çok kaliteli , kalıcılığı da yine beni şaşırttı açıkçası bu kadar kalıcı olmalarını beklemezdim!



Uygularken dikkatli olmakta fayda var , inanması zor ama gerçekten pigemtasyonu çok iyi rengini hemen veriyor.


Ben bu ürünü yaza çok yakıştırdım , bronz bir görünüm için oldukça ideal.Herkese tavsiye edebilirim.

not:ürünün çok yoğun bi kokus var böyle tarçınla bebek pudrası karışımı gibi ama sürünce koku falan kalmıyor.

Siz nasıl buldunuz ?


27 Temmuz 2013 Cumartesi

the Balm Instain Blush / Pinstripe




Gratis indiriminin son gününde kaptığım bu allık , NARS Sin'e aşırı derecede benzediği için ilk tercihim oldu.Bazı bloglarda okuduğum kadarıyla Sin'e dupe olarak göstereiliyor , elimde Sin olmadığı için bilemiyorum ama swatchlarda gördüğüm kadarıyla çok benzer.



Elimde sadece the Balm'ın Hot Maması var allık olarak ikisini karşılaştırmak gerekirse Pinstripte bi tık daha pigmentli , ve dokusu Hot Mamaya göre daha yumuşak.Kadife gibi resmen.Allığın gramajı Hot Mamaya kıyasla daha az  , ki bence bu iyi bir şey çünkü Pinstripte'in pigmentasyonu o kadar iyi ki kullan kullan bitmez.



İçinde ışıltılar olan bu allığın rengini tanımlamakta zorlanıyorum biraz , anneme sordum 'pembeye kaçan mor' diye bi cevap aldım , sanırım doğru bi tanım oldu :) Özellikle gün ışığında ışıltılar kendini çok güzel belli ediyor , karanlık ortam da biraz daha mat duruyor.Ben iki halini de çok sevdim.Fotoğraflar duruşunu her zaman daha iyi anlatır diyerek ;





Rengine , dokusuna , yapısına ve kalıcılığına tek kelimeyle BAYILDIM ! Allığın ambalajı zaten çok şirin alıp sevesim geliyor.Fiyatı ise indirimsiz 27 lira , böyle bi allığa göre bence gayet uygun bir fiyatı var.Bu sebeplerden dolayı bana yakışsın yakışmasın Instain serisinin tüm allıklarını almak istiyorum :)

Pinstripe'in tek sıkıntısı zor dağıtılıyor olması , ben hala uygulamak için doğru fırçayı bulamadı.Yanımda şu an Ecotools'un allık fırçası var , onunla yanağıma uygulayıp kabuki fırçayla dağıttım işlem biraz uzun olsa da kesinlikle iyi bi sonuç verdi.

Siz nasıl buldunuz ?



21 Temmuz 2013 Pazar

Kısa Bi Ara :)

İstanbul'un sıcaklarından artık gına geldiği için rotamı Bozcaada'ya çeviriyorum , bu süre içersinde sık sık yazı giremeyebilirim.Her gün olmasa da iki güde bir yazı girmeye çalışıcam.Eğer yazılarımda bi aksaklık olursa ya da yorumlarınıza cevap veremessen şimdiden özür diliyorum.


Kendinize çok iyi bakın öpüyorum ! 

Not : Tatil için Bozcaada'ya gelme niyetinde olan varsa ya da burayla ilgili bilgi almak isterseniz bana mail atabilirsiniz : bayankozmetik1@gmail.com 

xx

20 Temmuz 2013 Cumartesi

essence me&my icecream kolesksiyonu / krem allık & lip balm



 Bu koleksiyonun Türkiye'ye gelmesini sabırsızlıkla bekleyen kısımdaydım , çünkü tüm ürünler resmen 'al beni' diye bağrıyodu.Her ne kadar koleksiyondaki tüm ürünleri almak istesem de mağazadaki testerları deneyince sadece bu iki ürünü alıp çıktım.Gerçi hala tırnak stickerları aklımda onları da alacağım sanırım :)


Krem allığın rengine özellikle bayıldım , ilk başta çok turuncu gibi gelmişti ama aslında daha çok şeftali tonlarında içinde ışıltılar ve -bence- biraz pembelik mevcut.




Bronz/esmer tende rengini çok belli etmiyor , en azından benim tenime rengini iyi veremedi.İçindeki ışıltılardan dolayı aydınlık bi görüntü oluşturdu ve sanki daha pembe / mercan tonlarına yakın durdu.Bileğimde swatchladım aslında fotoğraf demek istediklerimi daha iyi anlatır :)


Beyaz tenlilerde eminim rengini daha iyi belli edecektir.Ben o yüzden bu allığı şimdilik rafa kaldırıyorum , rengim biraz daha açılınca kullanıcam :) Kalıcılığı ise gayet kötü 1 -2 saate uçuyor , ama ambalajı küçük olduğu için yanınızda taşıyıp tazeleyebilirsiniz.

NOT : Sanırım bu allıklar en iyi stippling tarzı fırçalarla uygulanıyor ama maalesef ben de o tarz bi fırça olmadığı için parmaklarımla uyguluyorum.



İkinci ürün ise lip balm , ben lip balmlardan çok umutluydum en azından böyle tatlı tatlı kokmalarını bekliyordum ama maalesef hiç bi şey kokmuyolar :D Renk vermiyorlar , sadece biraz parlaklık sıradan bir lip balm yani.Sadece görüntüsü için aldım diyebilirim çünkü nemlendirmesi falan 0 aksine benim dudaklarımı biraz kuruttu.

essence ürünlerini Gratislerden bulabilirsiniz.

Kızlar bu arada Beyoğlu Gratisdeki essence standı bayaa mükemmel , hiç bi yerde görmediğim 10 15 tane pigment mevcut hatta ten ve tırnak ürünleri de bayaa geniş yolunuz düşerse bi gün uğrayın derim :)

Siz koleksiyondan neler aldınız ?



19 Temmuz 2013 Cuma

MAC Warm Soul Mineralize Blush

Warm Soul benim en sevdiğim allığım , o yüzden bu post bol bol övgü içeren bi post olacak :)




MAC'ın mineralize serisine ait bu allık çok doğal tonlarda , fotoğraflardan sırf kahverengi gibi görünsede aslında şeftlali , bej ve bronz tonlarına sahip.



İçerisinde ışıltılar mevcut , o yüzden bu allığı uygularken çok dikkatli olmakta fayda var.Mümkün olduğunca iyi ışık alan bi yerde uygulayın , çünkü allığın içersindeki ışıltılar güneşli ortamda belli oluyor eğer fazla uygularsanız güneşe çıktığınızda suratınızda sanki tüp patlamış gibi görünebilirsiniz :)) ( ben yaptım bu hatayı , ordan biliyorum :)) Aynı zamanda pigmentasyonu çok yüksek , minik bi fırça darbesi yetiyor allığı uygulamak için.




Allığın içinde ışıltılar olması ve bronz-şeftali tonlarında olması hem tüm yüzünüzü canlı ve aydınlık aynı zamanda daha bronz göstermeyi başarıyor işte bu yüzden bu allık bayaa mükemmel bi allık :) Her tene yakışması da ayrı bir avantaj.



Genelde kırmızı/bordo ruj kullanıyorum ve diğer bloglardan okuduğum kadarıyla kırmızı/bordo ruja en çok yakışan allık buymuş.Mayıs ayında istiklal caddesindeki MAC'ın yolunu tuttum ve ordaki MUA nında bana bu allığı övmesi ve uygulamasıyla aşık olup hemen kendime bir adet edindim.Çünkü gerçekten bordo tonlardaki rujlarla çok yakışıyor.



Benim favorilerim MAC Diva ve NARS Terre De Feu ile bayaa iyi anlaştılar :)

Yanılmıyorsam allığın fiyatı 70 80 arası bi şeydi ama çok az bir miktar yettiği için uzun süreler boyunca gideceğini düşünüyorum , ve bittiği gibi yenisi alacağım bir allık.

Siz nasıl buldunuz ?

18 Temmuz 2013 Perşembe

Favori Saç Bakım Ürünü - Elseve Re-Nutrition Besleyici Bakım Kremi

İşlem görmüş ve yıpranmış saçların çilesini gerçekten sadece çeken bilir.Taramaya çalışırsınız kolay taranmaz , şekil vermeye çalışırsınız sonuç saçma sapan bi şey olur hele o cansız sağlıksız görüntüden bahsetmiyorum bile.



Bir çok markanın şampuanını , saş kremini maskesini vs denedim ama hiç biri şimdi bahsedeceğim bu ürün kadar yararlı olmadı.

Kendisiyle uzun süredir bayaa iyi anlaşıyoruz hatta kendisi üçüncü şişem olur :)

Kurumaya eğimli ve kuru saçlar için olan bu Arı Sütlü bu ürün saçlarımı hiç bi kremi yumuşatmadığı kadar yumuşatmayı başardı.Saç uçlarım feci kırıktır ama inat işte kestirmiyorum uzasın diye , kırıklar yüzünde çok sağlıksız görünüyor saçlarım ama bu krem o kadar güzel parlatıyorki saçları saçlarım çok sağlılkı görünmeye başladı.Gerçekten o 'ipeksi yumuşaklık' denen şeyi hissetmeyi başardım.


Daha önce yine saçlarımı b kadar yumuşatan ve parlatan kremler kullanmıştım (bkz : gliss serileri ve watson biralı saç maskesi) ama onlar saçlarımı hem ağırlaştırdı hem de bayaa yağlandırdı , bu kremin en güzel tarafı ne kadar bol kullanırsanız kullanın saçlarınızı yağlandırmaması ve ağırlaştırmaması oldu.



Banyoda iki şampuan sonrası ceviz büyüklüğünde bi miktarı saç uçlarıma uyguluyorum , aman diyim hangi kremi kullanıyorsanız kullanın saç diplerinize çok yaklaştırmayın aksi halde yağlanmalar ve dökülmeler başlar. 

Ayrıca gün boyu saçlarınızda kalan mükemmel kokusu da cabası :) Kokuyu tam tarif edemiyorum ama ballı süt gibi kokuyor :)

Bi saç kremi üzerine bu kadar konuşmak belki size saçma gelebilir ama saçları konusunda dertli olanlar varsa onların işine eminim çok yarayacaktır.Sizin de saçlarınız kuruysa muhakkak bu kreme bi şans verin derim çünkü bayaa mükemmel :)

17 Temmuz 2013 Çarşamba

essence all about matt! fixing loose powder

essence'in en başarılı bulduğum ürünü şüphesizki bu pudradır , yine bir indirimden 3,5 tlye kaptığım bu ürün hem çok başarılı hem de asla bitmeyecek türden berektli.


 Cildim yağlı olduğu için özellikle bb krem ve renkli nemlendirici sürdüğüm zaman muhakkak pudranın yardımına başvruyorum aksi halde gün içinde T bölgem aşırı yağlı gözüküyor.


Ben bu pudrayı bb kremimi / renkli nemlendiricimi sürdükten sonra T bölgeme çok hafif olarak uyguluyorum ve o yağlı görünümden eser kalmıyor.Aynı zamanda bb kremi / renkli nemlendiriciyi çok güzel sabitlyor .Cildinizin daha mat olmasını istersiniz daha çok pudrayı tüm cildinize uygulayabilirsiniz tamamen size kalmış.Ben sephoranın kabuki fırçası ile böyle bi miktar ürünü uyguluyorum ;


Tek kötü özelliği ise ürünün paketlenmesi , kabı o kadar dandikki kapağını açarken bile her yere bembeyaz pudra saçılıyor o yüzden sakın çantanıza atıp çıkmayın :).Belki üşenmesem alkolle karıştırıp pressleyebilirim.Melo'nun ojelerinde bu pudranın kompakt halini gördüm ama maalesef o türkiyede satılmıyor :// Keşke satılsa çünkü o hali kesinlikle kullanıma daha uygun.

Siz nasıl buldunuz ?

16 Temmuz 2013 Salı

Neutrogena Visibly Clear - Siyah Nokta Temizleyici Tonik

Neutrogena bu seriyi çıkardığında ilk olarak 3'ü 1 Arada Temizleme Jelini kullanıp gayet memnun kalmıştım ve biter bitmez yenisini aldım.Seriyi bozmamak adına Toniğini de alıp denemek istedim , 2 ay kadar önce aldığım bu toniği son 2 haftadır düzenli olarak kullanıyorum.Sıra geldi yorumlarımı sizle paylaşmaya.





Şişesinin kapağı şu şekilde dar olduğu için ürün ziyan etmeden istediğiniz kadarını pamuğa aktarabiliyorsunuz.


Çok ağır alkol gibi  bir kokusu var , 5 6 kullanımdan sonra bu kok biraz hafifliyor ama koku hassasiyetiniz varsa bu üründen uzak durmalısınız çünkü gerçekten buram buram kokuyor.

Eğer cildiniz yağlıysa bu ürünü çok seveceksiniz çünkü ciltteki yağ fazlalığını alıyor , hatta ilk sürdüğünüz zaman cildi hafif geriyor.1 2 dakika sonra o gerginlik yok oluyor tabii.Bu sebeplerden dolayı kuru ciltlilerin pek tercih edebileceği bir ürün değil.

Toniğin içersinde salisilik asit bulunuyor , bu asit özellikle akne , siyah nokta ve sivilce tedavisinde sıkça kullanılan bir madde.Akne ve sivilce problemim olmadığı için o konularda ne kadar etkili bilmiyorum ama siyah noktalar için gerçekten işe yaradığını söyleyebilirim.Ürünün iddia ettiği gibi siyah noktaların azalmasına ve oluşumunu engellemeye gerçekten yardımcı oluyor.

Daha öncede söylediğim gibi maalesefki siyah noktalara kökten çözüm olabilecek hiç bir ürün yok.Ancak bu tarz ürünler yardımıyla ve düzenli kullanımla siyah noktalarınızın azalmasına ve geç çıkmasına olanak sağlıyabilirsiniz.


Düzenli kullanımda bu iki ürün siyah noktalarımı azaltma ve yağlanmayı engelleme konusundan bana gerçekten yardımcı oldular.Eğer sizin cildiniz de yağlı veya karmaysa ve çok hassas değilse siyah noktalarınızın için bu ürünleri size gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim :)






15 Temmuz 2013 Pazartesi

L'oreal Causse 501 Bonnie

Rimmel markası Apocalips rujlarını çıkardığından beri likit rujlara karşı bi zaafım oluşmaya başladı , fırsat buldukça farklı markaların likit rujlarını denemeye çalışıyorum.


 Gratisde bu ay loreal dudak ürünleri %30 indirimli  , fırsat bu fırsat diyerek 20 tl'ye kendime bir adet edindim.


 Turuncu tonlarda bi ruj aradığımdan tercihim capcanlı bir turuncu renk olan Bonnie oldu.

Aynı zamanda altın rengi ambalajını da çok şık bulduğumu söylemeliyim

Rujların yapısı çok hafif resmen su gibiler , bu yüzden rengini vermek için iki kat sürmek gerekiyor.Belki dudak renginiz koyu değilse bi kat sizin için yeterli olabilir.Apocalipsler renk verme açısından daha başarılı.



 İçinden çıkan aplikatörle dudak sınırlarını taşırmadan çok rahat uygulama yapılabiliyor bu yönünü çok sevdim.

 Yapış yapış bir his bırakıyor , tabii lipglosslar kadar çok olduğu söylenemez.Bu benim en sevmediğim özelliği oldu.


Klasik Loreal rujları gibi kokuyor  , Apocalipsler kadar yoğun ver çirkin bir kokusu yok.

İçinde herhangi bir sim / sedef yok.Islak bir bitişi var mat değiller fakat o ıslak görünüm 20-30 dakika sonra kayboluyor , keşke daha uzun sürseymiş.

Kalıcılık konusunda başarılı , sigara ve su içmeye dayanıyor ama yemek yedikten sonra tazelemeniz gerekiyor.Apocalipslerden daha kalıcı olduğunu söylemeliyim.

Hafif yapısı ve kalıcılığıyla benim sevdiğim bir ruj oldu , yaz aylarında bu tip likit rujları kullanmayı daha çok seviyorum.Hazır bu ay Gratisde %30 indirim varken başka renklerini de almayı düşünüyorum.

Siz nasıl buldunuz ?

14 Temmuz 2013 Pazar

essence eyeliner pen / extra longlasting



 essence'in keçe uçlu bu eyeliner kalemini yaklaşık 9 liraya Gratisden almıştım.9 tl'lik bir ürüne göre performansının muhteşem olduğunu söyleyemeyeceğim ama iyi olan tarafları da var.



Öncellikle en sevdiğim özelliği benim bu eyelinerı çok rahat sürebilmem oldu , yıllardır jel eyeliner kullanırım ama bu kalemin kullanımı kesinlikle daha rahat.Sanırım ürün ile ilgili tek olumlu yorumum bu :) Kötü özelliklerine gelecek olursak ;


Rengini çok rahat vermiyor anca 3 4 kez üzerinden geçmeniz lazımki tam siyah gözüksün aksi halde arada boşluklar kalıyor.

Çok fazla sürdüğünüz içinse gözü bi müddet sonra tahriş etmeye başlıyor.

Çok çabuk dağılıyor , bu eyelinerı çıkarmak için herhangi bi makyaj temizleyiciye gerek yok , parmağınızla üstünden geçseniz hemen kayboluyor.Özellikle yaz aylarında bu kalem hiç dayanmıyor.


Aşağıdaki fotoğrafda kalemi sürdükten 4-5 dakika sonra parmağımla üzerinden geçtim ve sonuç :
 


 Benim tek sevdiğim özelliği çok kolay sürülebilmesi oldu.Hiç uğraşmadan kolayca kuyruklu eyeliner çekebiliyorum.
Eğer eyeliner çekmeye yeni başlayanlarınız varsa bu kalemi alın derim , ama küçük bi tavsiye : kalemi tek başına sürmeyin.Ben ilk önce bu kalemle kuyruklu eyeliner çekiyorum daha sonra üzerine far ya da favori jel eyelinerımı uygluyorum böylelikle gün boyu dağılma ve akma gibi bi sorunla karşılaşmıyorum.


Sizin favori eyelinerınız hangisi ?


13 Temmuz 2013 Cumartesi

Maybelline Dreamlumi touch - 02 Nude

Kapatıcı ve aydınlatıcı olarak kullanılabilen bu ürünü , kapatıcıdan ziyade aydınlatıcı olarak kullanmak için aldım.Ten rengimden 2 ton kadar açık olan 02 Nude rengini yaklaşık bir ay kadar önce 22 TL'ye aldım.


 Bu tarz ürünler bana YSL-Toche Eclat'ın daha uygun fiyatlı müdailleri gibi geliyor, tabiiki YSL kadar kaliteli değiller.


Genel olarak ürünü beğendiğimi söyleyebilirim , kapatıcı olarak nasıl iş görüyor bilmiyorum fakat aydınlatıcı olarak benden tam puan almayı başardı.Ben çoğunlukla kaş altımı ve göz altımı aydınlatmak için kullanıyorum , kısacası göz çevrem için.Ürünü uyguladığım zaman yüzüme hoş ve çok doğal bir aydınlık katıyor.


Ürün her ne kadar sıvı olsa da dağıtması biraz zor.Daha doğrusu sürdüğünüz gibi dağıtmanız gerekiyor çünkü ürün kendini çok çabuk sabitliyor.Sürdükten maksimum 10 15 saniye sonra kendini sabitliyor , bu aslında iyi bi özellik :)
 --

Kalıcılığı bence fiyatına göre gayet başarılı ,  4 5 saate kadar kalıyor benim cildimde.Fakat sıcaktan geberdiğimiz şu aylarda ten ürünlerinin kalıcılığını arttırmak için bazlardan faydalanmakta yarar var.

Ayrıca bu ürün far bazı olarak da işe yarıyor , aşağıdaki fotoğrafda kaş ve göz altı aydınlatma ve far bazı amaçlı olarak bu ürünü tek gözüme uyguladım ;

 

Sizin favori aydınlatıcılarınız hangileri?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...