31 Mart 2013 Pazar

Maybelline Color Tattoo 24 HR Pink Gold

Dünyanın en tatlı pembe rengine sahip farla tanışmaya hazır olun sevgili okurlarım :)


Maybelline Color Tattoo'nun Pink Gold isimli pembe rengi sonunda ülkemize gelmiş bulundu , hatta nisan ayında Gratislerde %30 indirimli olarak satılacak.





Maybelline'in color tattoo krem farlarını deneyen herkes çok memnun , ben daha önce denememiştim ama rengi görünce almak istedim ve gerçekten çok beğendim.

En başta , rengi gerçekten çok çok güzel sanırım sonunda aradığım pembe rengi buldum.Pigmentasyonu da aynı şekilde mükemmel ve rengini çok iyi veriyor.Ben elimdeki far fırçalarını (the Balm ve essence) kullanarak uygulamayı denedim ama çok başarılı olmadı , çizgi çizgi kaldı fırçaların izleri belki başka markaların fırçalarıyla daha başarılı sonuçlar elde edilebilir.Daha sonra parmağımla sürdüm en iyi sonucu o şekilde aldım.Beğendiğim bir diğer özelliği ise hemen kendini sabitlemesi oldu , vıcık vıcık kalmıyor göz kapaklarınızda yanii.



Rengi çok güzel değil mi ??

Dün ilk defa bu farı deneyerek makyaj yaptım , far bazı kullanmadım. Saat 6 gibi çıktım evden , en son aynaya baktığımda saat gece 1 olmuştu ve farın az bir kısmı hala göz kapaklarımda duruyordu.Yanii isminin pek hakkını vermiyor , 24 saate kadar dayanmıyor.Bu yüzden far bazı kullanmanızı öneririm o şekilde 7 8 saate kadar dayanabilir.Ben watsonsdan 16 liraya aldım bu arada.

Makyaj yaptığımda çoktan gün ışığı gitmişti ve odamdaki dandirik ışıklar yüzünden görsel çok düzgün çıkmadı.Yakında o sorunu da hallediyorum neyseki ve sizinle bol bol makyaj görseli paylaşacağım :)

30 Mart 2013 Cumartesi

Çekiliş #2 -KAPANDI-



Herkese merhabalar :)
Blogumu açalı bir buçuk ayı geçti , bu süre içinde bana yardımcı olan ve blogumu takip eden herkese çok teşekkür ediyorum :)

Sizin için ufak bir çekiliş hazırladım ,  hediyelerse şunlar ;

1)Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner 06 Black Pink Diamonds

2)the Balm Bahama Mama Bronzer 













3)Rimmel Lasting Finish by Kate Lipstik /Rosetto 02












4)Sorbet Lipgloss / Blueberry 


5)Cala Make-up Cleansing Tissues / Rose.Yazısını cuma günü yazmıştım , severek kullanıyorum sizin de denemenizi istedim :)



6)Inglot 036 numaralı oje.Ben bu ojeyi çekilişe koyup koymamakta çok kararsız kaldım.Inglot indirimden almıştım bir kez sürdüm ve renginin bana çok açık kaldığını gördüm.Ben bunu yine de çeklişe koyuyorum , eğer çekilişin kazananı ojeyi kullanılmış olduğu için istemezse başka isteyen birine gönderirim.Çünkü ben kullanmıyorum ve elimde kalıp ziyan olsun da istemiyorum.Karar sizin o yüzden :)

Çeklişe katılmak için iki küçük şartım var ;

Blogumun takipçisi olmanız( Bloglovin -şu yazımda bloglovin'e nasıl üye olunur anlatmıştım- ve Blogspot) twitterdan atmış olduğum çekiliş twitini Retweet etmeniz. Twitter adresim : @bayan_kozmetik

Çekiliş iki hafta sürecek yani son gün 31 Mart pazar günü.Kazanan 1 Nisan Pazartesi günü belli olacak , kargo ücretini ise ben karşılayacağım.

Çekilişe katılanlar twitter adresini ve e-mailini yorum olarak bırakırsa çok sevinirim.

Herkese bol şans !

Maybelline : Lasting Drama Gel Eyeliner 06 Black Pink Diamonds


Aslında siyah dışında başka renklerde eyeliner kullanmayı pek tercih etmiyorum ama bu güzeller güzeli rengi görünce fikirlerim biraz değişti.



Öncellikle Maybelline iyi ki ve iyi ki jel eyeliner yapmış diyorum.High-end markaların jel eyelinerları kalitesinde ve onların yarı fiyatına satılıyor.Şimdi MAC , Inglot ve Bobbi Brown gibi bu konuda çok başarılı olan markaların jel eyelinerlarını bir kenara bırakıp bu ürüne bi şans veriyoruz.


Ben de iki rengi mevcut , biri şimdi bahsedecğim Black Pink Diamonds diğeri ise şu yazımda bahsettiiğim Intense Black.




Aslında rengini tanımlamak oldukça zor.Siyah eyeliner'ın içine pembe ışıltılar koymuşlar diyebiliriz ama o kadar da basit değil.Aslında tam da siyah olmayan bir rengi var , içindeki pembe ışıltılar siyahı biraz kırmış anlaşılan ve rengi biraz mürdüme kaymış.İçinde 'pink diamond' lar o kadar güzel parlıyolarki , hele ki güneşli havalarda çok hoş bi görüntü oluşuyor :)

Neyse efendim ben sizi en iyisi görsellerle baş başa bırakayım , ordan daha kolay anlaşılır :)








Nasıl buldunuz ? Ben rengini çok beğeniyorum :) Kalıcılığını merak edenler varsa , oldukça kalıcı bir ürün gün içinde akma veya bozulma yapmıyor.Bir de ürünün kutusundan rahatça kullanabileceğiniz bir eyeliner fırçası çıkıyor.İndirimdiz fiyatı ise 24 tl.

Yarın sonlanacak olan çekilişimde bu ürün de mevcut , hala katılmamış olanlar varsa katılmak için tık tık

29 Mart 2013 Cuma

Any questions? Lip balm is the right answer.

Bir kadının hayatı boyunca ortalama 850 tane lip balm bitirdiğini biliyor muydunuz ?

Şaka bi yana , muhtemelen hepimizin vazgeçilmezi olmaya adaydır lipbalmlar.Şu zamana kadar bunlarsız dışarı çıktığım çok nadirdir her fırsatta muhakkak sürerim.Eminim hepimiz için de bu durum söz konusudur :)




Benim lip balmdan beklentim dudaklarımı soymasın , güzel güzel nemlendirsin ve yumuşatsın.Renk versin falan çok istemiyorum çünkü zaten verdiği renk 2 dakikaya kalmadan uçup gidiyor.Neyse efendim , işte benim bu aralar kullandıklarım ve sizinle paylaşmak istediklerim şöyle ;


1)La Roche-Posay / Nutritic


Sadece kış aylarında kullandığım bu mucivezi ürün iki sezondur benimle.Bir ay önce maalesefki dibini görmüş bulundum ama size de anlatmasam olmazdı.Mucivezi dedim çünkü kışın rüzgarında soğuğunda bile dudaklarımı yumuşatmayı / kurutmamayı becerdi.Tabii bunun için sürekli kullanımın da önemli olduğunu düşünüyorum ,ben her gün güne 4 5 kez sürdüm ve gerçekten çok güzel nemlendiriyor ! Renksiz ve kokusuz bir ürün.Fiyatını tam hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam 10 liranın üstündeydi.

2)Vaseline / Lip Therapy


Bu markaya sebepsiz çekilde ön yargılıydım , ürünlerini hiç almak istemedim.O yüzden bu lip balm'ı da geç keşfettim , keşke daha önce alsaymışım diyorum şimdi.Bu da renk vermeyen ama çok hafif kokusu olan bir ürün.La Roche-Posay den sonra dudaklarıma en iyi gelen ürün bu oldu , hatta bence onunla bile yarışır.Yoğun bir kıvamı var ama çok rahat sürülüyor.Dudakları yumuşatması nemlendirmesi falan çok enfes , bunu kullandığım zamanlarda dudaklarım kurumadı ve çok az soyuldu.Gönül rahatlığıyla size tavsiye edebilirim , fiyatı da uygun 5 ya da 6 liraydı.

3) Blistex / Lip Tone


Blistex benim için bu konuda tüm markalardan bir tık öndeydi fakat bu üründe biraz hayal kırıklığına uğradım.Çok işe yaramadı açıkçası , bi hafta kadar sadece bunu kullandım ama soyulmanın önüne çok geçemedik maalesef.Diğer ürünleri daha başarılı sanki.Çok hafif renk veriyor ve çok hafif rahatsız etmeyen bir kokusu var , sürdüğünüzde dudaklarınızı çok hafif yakıyor ki ben bi tek bu özelliğini çok seviyorum :) Watsonsdan 8 ya da 9 liraya almıştım.O paraya değer mi ? Vaseline varken hayır :)


4)Blistex / Lip Brilliance 


Kokusu o kadar güzelkiii ! Resmen sakız gibi kokuyor yiyesi geliyor insanın.Bu ürün Lip Tone'a göre daha çok işe yarıyor , içinde minik minik ışıltılar var güzel bi parlaklık katıyor dudağa.Bunu da çok severek kullanıyorum nemlendirmesi gayet yerinde.Fiyatı hakkında hiç bi fikrim yok maalesef.

5)Watsons / Honey Scented Moisturising Lip Balm


 Çok bir beklentiye girmeden 4 ya da 5 liraya almıştım.Artık sadece evde kullanıyorum , parmağımla sürdüğüm için dışarda ister istemez pislenen ellerle sürmek pek de hijyenik olmuyor.Tamamen nötr olduğum bir ürün , alın ya da almayın diyemem.Bu arada ürün ballı ama sakin güzel güzel bal koktuğunu falan düşünmeyin , resmen sabun gibi kokuyor çünkü.

Benimkiler bu kadar :)Sizin favorileriniz neler ?

Herkese bol eğlenceli iyi haftasonları :)

28 Mart 2013 Perşembe

Watsons Treatment Wax & Superdrug Conditionier

Kış ayları iki günde bir duş almayı tercih ediyorum tabii yazın bu durum değişiyor , her gün hatta günde iki üç kez duş almaya kadar gidiyor.Bir de yaz aylarında güneşten ve denizden zarar gören , kuruyan ve yıpranan saçlarımız daha fazla bakım istiyor.Hal böyle olunca bana  ne saç kremi yetişti ne saç maskesi , madem her gün 2 3 kez kullanıyorum bu bakım ürünlerini biraz daha ucuzunu edinmekte fayda var diyerek kendimi bahariye watsons'a attım.


Yıpranmış saçlar için olan biralı saç kremini (maske de denebilir) ve bademli & hindistan cevizli durulanmayan saç bakım kremini geçtiğimiz yaz ortalarında kullanmaya başladım.

Maskeden başlayalım , muhtemelen bir çoğunuz görmüş ya da kullanmışsınızdır diye tahmin ediyorum ama ben de memnun kaldığım bu ürünü anlatmazsam olmazdı.Ben bu ürünü iki şekilde kullandım , genel de şampuandan sonra saç uçlarıma uygulayıp 2-3 dakika beklettim ve duruladım , bu süreyi 10 - 15 dakikaya kadar uzatabilirsiniz.İkinci kullanım şeklim ise duştan sonra tüm saçıma uygulayıp , saçımı strech filme sarıp 2 3 saat bekletip daha sonra güzelce durulamak oldu.İki uygulama sonucunda da çok iyi sonuçlar aldım.Saçlarım yumuşadı , parladı ve çok sağlıklı göründü aynı zamanda kolayca tarandı (Bana bunlar yetiyor zaten). Hacim verme konusunda ise inanılmaz hacim veriyor diyemeyeceğim ama söndürmedi de saçlarımı.Kokusu da çok hoş aynı zamanda ama pek kalıcı değil.



İkinci ürünümüz Bademli&Hindistan Cevizli Conditioner.Bu durulanmayan bakım kremi saçınızı onarmayi vaadediyor fakat geçelim onu , öyle bir durum söz konusu değil :) Zaten de 5 6 tl gibi fiyata aldığımdan bakım kreminden öyle bir şey beklemiyorum.Sadece saçımı parlatsın yumuşatsın ve kolayca tarayabileyim istiyorum ve bu ürün bu üç isteğimi de  karşıladı.Kokusu çok garip ama yani zaten 3 saniyede falan kayboluyor bi de böyle hindistan cevizi gibi de kokmuyor pek , biraz daha badem ağırlıklı.

Fakat iki ürünün de bir kaç kötü özelliği var ; saçı gerçekten ağırlaştırıyor.İlk başta yıkadınız saçınızı sürdünüz bunları her şey gayet güzel ama 1 gün geçmeden saçınızın ağırlaştığını ve çok hafiften yağlandığını hissediyorsunuz.Böyle bir durum söz konusu olduğu için ben yaz ayları bu kremleri kullanmayı daha çok seviyorum , çünkü nasıl olsa her gün muhakkak yıkanılıyor saçın ağırlaşmasına yağlanmasına fırsat vermeden.Kışın da her gün duş alanlar / saçını yıkayanlar varsa bu ürünlerden memnun kalacaktır.Havaların ısınmaya başlamasıyla beraber ben de bu ikiliyi yedekleyeceğim muhtemelen :) 


27 Mart 2013 Çarşamba

Mim - Neye Bakmıştınız ?

Alice Makyaj Diyarı beni mimlemiş :) 
Bu güzel mim için kendisine teşekkür ediyorum bakalım ben blogumu açtığımdan beri nelerle aranmışım.




1)bayankozmetik.blogspot.com : twitterda link paylaştım sürekli , sanırım o yüzden.

2)8 mart indirimleri : O kadar çok indirimden bahsettimki olacağı bu :)

3)bayankozmetik: Arkadaşlarıma blogun adını söyledim sağolsunlar aratmışlar onlar da.

4)Gratis 8 mart ürünleri : Yine aynı indirim :)

5)Watsons 8 mart indirimi : ... ve yine aynı inidirimden dolayı insanların karşısına çıkmışım :)

6)essence ürünleri : Blogum essence ürünleri ağırlıklı , benim çıkmam normal olmuş 

8)8 mart gratis watsons alışverişi : indirim günü ne aldığımı girmiştim sanırım bu da o yüzden.

9)http://bayankozmetik.blogspot.com : Direk linkle gelinmiş :)

10) 2013 golden rose rich color : Bir tane oje yazısı girmiştim o da buydu :)


Ben bu eğlenceli mim'i eğer yapmak isterlerse :



ve

Makyaj Tutkusu' na gönderiyorum.


Rimmel-Lasting Finish by Kate Lipstick 103



Bu serideki rujlara ne kadar bayıldığımı az çok biliyorsunuzdur. 107 numaralı bordo rengini aldığım günden beri sık sık ayıla bayıla kullanmıştım.



Bahar geldi gelecek pastel tonlar pembeler turuncular ortaya çıkmaya başladı derken , ben de bir önceki watsons alışverişimde kendime bu şirin pembe rengini kapıverdim.

Aslında bu lipstick hakkında söylenecek çok fazla şey yok 13 tl'lik fiyatıyla harikalar yaratıyor diyebilirim , rengini duruşunu her şeyini çok beğeniyorum.Kalıcılık için ise orta karar diyebiliriz.107 numaralı bordo rengi için tık tık.


Esmer biri olarak kendime bu ruju çok yakıştırıyorum.Beyaz tenlilerde de çok hoş duracaktır muhakkak.O yüzden size önerim bu seriyi ve bu rengi bi kenara not edin , bi sonraki watsons gezinizde mutlaka deneyin :)


25 Mart 2013 Pazartesi

Yves Rocher couleurs nature Lipstick

Herkese haftanın ilk ve en sıkıcı gününden merhabalar :)



Bugünki konuğumuz Yves Rocher'un yoğun renkli kalıcı ruj diye adlandırdığı ruju. Numarası kaçtır ambalajın hiç bir tarafında yazmıyor , ismi sanırım La Gacilly arkasında öyle yazıyor.


İsminin hakkını verdiğini düşünüyorum , gerçekten yoğun renk veriyor.Benim gibi sık sık bi şeyler yiyip içen birinin dudağında bile 2 3 saate kadar dayanıyor.Orta kalıcılığın biraz daha üstünde benim için.Kötü bir özelliği var o da dudakları çok kurutması , sürmeden önce muhakkak nemlendirmek gerekiyor.




Bendeki rengi için tuğla rengi diyebiliriz.










Bu ruju ben geçen senenin eylül ayında almıştım , o zaman kaç paraydı hatırlamıyorum fakat şu an ruj 39 tl'ye satılıyor.İşte orda bi durup düşünmek gerekiyor sanırım.Dudakları kurutması dışında gayet iyi sayılabilecek bir ürün ama  biraz gereksiz pahalı , çünkü aynı kalitede daha ucuz fiyatlı (Rimmel'in Kate Moss rujları : 13 tl) ürünler bulmak mümkün.MAC'in rujları mesela 49 tl'ye satılıyor ve bundan kat kat daha iyiler , vermişken 10 tl fazla verip onları edinmek çok daha akıllıca.Ben niçin zamanında bu ruja o kadar para verdim hiç bilmiyorum.

Yves Rocher niçin böyle saçma fiyatlar biçmiş ürünlerine acaba?  Diğer makyaj malzemelerinin de aynı şekilde gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum.Bi şeyler alacaksam indirimden faydalanıp alıyorum , onlar da genelde vücut veya yüz ürünleri oluyor.


Rujun dudaktaki duruşu ise şu şekilde :


Not:dudaklarımda aynı zamanda emily'nin 205 nolu dudak kalemi var.

Herkese iyi haftalar !

24 Mart 2013 Pazar

the Balm Blend a Hand Fondöten Fırçası

Bu fırçayı anlatmak için biraz geç kaldım sanırım çünkü satışa çıktığı zamandan uzunca bir süre sonra alabildim.İndirimden kaptığım bu fırçayla 2 haftadır haşır neşiriz , kendisine bayıldığımı öncelikle belirtmeliyim :)




Fondöten fırçasından genel olarak neler bekleriz ? Ürünü emmemesini , yüzünüzde herhangi bir çizgi/iz bırakmamasını ve çok fazla fondötene ihtiyacımız yoksa az miktar ürünü tüm yüzümüze dağıtabilmesini.En azından benim beklentilerim bunlar ve bu fırça bu üç beklentimi de karşıladı , o yüzden gerçekten çok çok çok sevdim.

Aynı zamanda sivri uçlu bir fırça olduğu için burun , dudak kenarlarına ve kaşlarımın üzerine fondöteni bulaştırmadan rahatça uygulayabiliyorum.Fondöteni fırçayla  sürme konusunda çok başarılı değilimdir.Bu fırçadan önce en iyi sonucu elimle sürerek aldığımı düşünüyordum fakat yanılmışım , bunu kullanarak hem daha iyi sonuç aldım hem daha rahat uyguladım.

Peki nasıl uyguluyoruz ürünü bu fırçayla ? 
Ben ilk önce parmağıma fondöteni alıp yanaklarımın , alnımın ve çenemin ufak bi kısmına bırakıyorum , sürüp yedirmiyorum.Daha sonra yuvarlak hareketlere fırçayı çok bastırmadan ( burası çok önemli çünkü ilk başta fırçayı yüzüme çok bastırdım hem yüzüm acıdı hem de güzelce dağılmadı) ürünü yumuşakça ve yavaşça suratıma yediriyorum.İşte bu şekilde gayet güzel ve doğal bir sonuç elde ediyorum.


Fırçayı kullanmaya başladığımdan beri üç kez yıkadım , ne bir bozulma ne bir dökülme hiç bir şey olmadı.


Kimler bu fırçayı almalı?
-İyi bir fondöten fırçası arayanlar.
-Ben fırçaya çok para vermek istemiyorum diyenler. (indirimsiz fiyatı 25 tl)
-Çantamda hep fondöten fırçası taşıyorum , çok para verdiklerim çantamda ezilip büzülsün istemiyorum ucuzunu taşıyayım olan ona olsun diyenler.

Kısacası herkese ben bu fırçayı öneriyorum.İndirim zamanı 12,5 tlye almıştım gerçekten bu fiyat bu fırça için çok çok çok iyi! Bir dahaki indirimde muhakkak bir tane daha edineceğim , siz de indirimde yakalarsanız bir deneyin derim.

the Balm'ın fırçalarını kullanıp memnun kalan / kalmayan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim :)

23 Mart 2013 Cumartesi

Karmin Nedir?

Bir kaç gün önce size essence stay all day farlardan bahsetmiştim ve farların arkasında 'contains carmine' yazdığını belirtmiştim.
Size yanlış bilgi vermek istemem , o yüzden bu karmin nedir ona bi açıklık getirmek istedim.

Karmin : cochenial böceğinden elde edilen kırmızı renkli bir sıvıdır.Gıda , tekstil ve kozmetik sektöründe renk verme amaçlı kullanılabilir. Aynı zamanda karmin tamamen doğal bir madde olduğu için yan etkileri çok çok azmış.Bazı çok duyarlı ve hassas bünyelerde nadiren anafilatik  şok'a yol açabiliyormuş.

Ben de karmin böcekten elde ediliyormuş diye duyduğumda sanki farların içinde hamam böcekleri varmış gibi hissettim fakat bu karmin zararlı bi şey değil.Sadece hayvancağızları kullanarak yapıldığı için belki rahatsız edici olabilir.

Diğer postta sizin kafanızda herhangi yanlış bi bilgi oluşturduysam şimdiden özür diliyorum :)

Yves Rocher + Cosmetica Alışverişi

Herkese merhabalar !


Yves Rocher'un fiyatlarını çok abartılı buluyorum , sanki aldığım ürünlere o para fazla gibi geliyor.Bu sebepten  dolayı indirimli zamanlarda bi şeyler alıyorum.Yves Rocher kart sahiplerine özel maksimum 3 ürüne %30 indirim vardı bir de makyaj çantası hediye ediyolarmış fırsat bu fırsat dedim hemen Metrocitydeki mağazasına doğru yola koyuldum.Bu indirim maalesef banyo ürünlerinde ve saç ürünlerinde geçerli değildi , ama saç ürünlerinde 3 al 2 öde kampanyası vardı.


Aslında makyaj malzemesi almak istiyodum ama yani ikili farların 30 liraya yakın bir fiyatı vardı pudralar deseniz 50 lira.Tercih meselesi biraz da , daha önce bu markanın rujunu kullanıp verdiğim parayı hak etmediğini düşündüğüm için diğer makyaj ürünlerine de biraz önyargılıyım sanırım.Banyo ürünlerine , vücut kremlerine ve parfümlerine diyecek lafım yok tabii onlar baya mükemmeller.Özellikle kahve kokulu bir duş jelleri var öyle böyle kahve kokmuyor , kahve kokusu severler muhakkak edinmeli o duş jelinden.

Neyse , makyaj malzemesinden ümidimi kesince kendimi toniklere yüz kremlerine verdim , yağlı  bir cildim olduğu ve parlama sıkıntısı yaşadığım için sebo specific ultra mat serisinin nemlendiricisini ve toniğini aldım.Nemlendirici 50 ml ve indirimsiz fiyatı 36.90 , tonik ise 150 ml indirimsiz fiyatı 24.90. 2 hafta kadar aksatmadan kullanıp size durum raporu vereceğim bakalım gerçekten işe yarıyorlar mı.Bir de her yerde sıkça gördüğüm narlı Healthy Glow Mask'ı bir arkadaşım için aldım.

Kremin içeriği bu şekilde



İkinci durağımda Sapphire alışveriş merkezinin altındaki Cosmetica oldu.Bu mağaza sanırım istanbulda bi tek burda bulunuyormuş , eğer yolunuz düşerse muhakkak uğrayın derim çünkü genelde ürünlerde inidirim oluyor.Mağazanın kendine özel 'indream' gibi saçma bi isme sahip kartı var onu çıkarttığınızda indirimlerden faydalanabiliyorsunuz.


İlk bb kremimi dün denedikten sonra aklım nerdeydi acaba bunca zaman diyip hemen  nivea'nın bb kremini de edindim , indirimli fiyatı 17.90.Bir de flormar'ın kirpik kıvırıcısını aldım onun fiyatı da 6.50.


Hediye Sevinci :)


Dün elime 724makyaj'ın dünya tatlısı sahibesi Aysel'den çok tatlı bi paket geçti.
Daha önce hiç bb krem denemediğim için bana diadermine'in bb kremini yollayacaktı ama doldurmuş da doldurmuş paketi , nasıl sevindiğimi anlatamam :) Pakedin içinde bi tane daha bileklik vardı ama o kolumda olduğu için fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.


Ben de bu hediyeleri hemen sürdüm sürüştürdüm.Ayrıca bb krem benim aradığım şeymiş sanırım , daha önce neden almadım hiç bilmiyorum artık fondötenlerin pabucu dama bi süreliğine.Tüm yüzüme ellerimle bb kremi yaydım , daha sonra flormar'ın ultra black eyeliner'ını göz kapağıma dağıttım üzerine de essence'in farını uygulayıp dağıttım.Göz kalemi olarak da flormar'ın ultra black eyeliner'ını kullandım.Dudaklarda ise emily 205 numaralı lip pencil var.Tüm hediyeleri çok sevdim :)



Sivilcelerini Yves Rocher'un pure system blemish corrector'ı ile kapatıp kurutacağımız arkadaşım da çok sevinçli :D

Böyle güzel insanlar ve sizin gibi takipçiler kazandığım için de iyi ki açımışım bu blogu diyorum bin kere ! 


Herkese iyi haftasonları



21 Mart 2013 Perşembe

Sevdim mi Sevmedim mi Bilemedim : essence stay all day krem farlar

Herkese Sevdim Sevmedim mi Bilemedim köşesinden merhabalar :)

Bugünki konuklarımız yaklaşık bir aydır kullandığım essence'in stay all day krem farları.



 Bunları almak hiç aklımda yoktu , klasik bi Gratis gezimde bu farlar'ın bazı renklerinin 3,5 tl'ye indiğini görünce kapıverdim 3 rengini.Aslında indirim olayı sandığımız kadar iyi bi şey de değil sanırım , insanın almayacağı varsa da alası geliyor indirimi görünce.Şöyle ki hayatında mavi far sürmemiş  ve sürmeye niyeti olmayan biri olarak mavi rengini falan da aldım.




Stay all day isimli farlarımız gerçekten isminin hakkını verir nitelikte , kolay kolay çıkmıyorlar ve sürdüğünüzden kısa bir süre sonra bulaşmadan etmeden sabitleniyor.Tüm gün kalıyor diyemem belki ama ben 6-7 saat kadar çıkmadıklarını gördüm.Kalıcılık konusunda başarılılar , bu özelliklerini sevdim.
Renk verme konusunda da gayet iyiler ben genel de bazsız kullandım.




Sevmediğim kısmı ise yapıları oldu , açıp kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra pembe ve mavi olanlar macun kıvamına geldiler.Oyun hamuru gibi bi şey oldular , dolayısıyla fırçaya gelmeleri de bayaa zorlaştı.Parmağımla alıp dağıtıyorum ama o da çok iyi sonuç vermiyor ve farlar simli olduğu için parmağıma bulaşan sim tüm suratıma ister istemez bulaşıyor tüm gün suratım simli gezmeye de çok baylmıyorum.Benim şu üçlünün içinde en çok sevdiğim Copy Right isimli sanırım vizon rengi olan farda bi bozulma olmadı şu an , niye diğer ikisinde oldu anlamış değilim henüz.

09 For Fairies-Pembe
01 Copy Right-Vizon Rengi
07 Jim Me Blue-Mavi


Farların arkasında 'contains carmine' yazdığını da belirtmeliyim.Karmin dediğimiz şey renk vermek için kullanılan böcekten elde edilen renkli bir sıvıdır , bildiğim kadarıyla bu böcekler kurutulup renk verme amaçlı kullanılıyor.Yazısı için tık tık.

Bu farlar fiyatına göre (tekrar hatırlatayım 3,5 tlye almıştım) kalıcılık ve renk verme konusunda çok başarılılar , fakat 1 haftada macun kıvamına dönen yapıları yüzünden sürümü çok zorlaştı bu yüzden de sevdim mi sevmedim mi bilemedim.

19 Mart 2013 Salı

Golden Rose Stick Concealer 01


Eylül sonu tatile giderken yanına kapatıcısını almayı unutmuştum , son dakika bi tane Gratis görüp almıştım bu kapatıcıyı.Farkettiğiniz üzere o telaşla ten rengime hiç uymayan en açık tonunu almışım , kapatıcı görevi görmedi benim için haliyle.

Ürünün ambalajını kim tasarladı artık bilmiyorum ama tebrik etmek lazım kendisini daha kötüsünü yapamazmış sanırım. Hiç sevmiyorum böyle plastik amblajları , kolayca kırılıyor ve kesinlikle göze hitap etmiyor benim de hiç kullanasım gelmiyor öyle olunca.Niye aldın o zaman derseniz en ucuzu buydu o telaşla anca bunu alabildim :)



Neyse çok fazla uzatmadan ürünün işlevine gelicek olursak , ten rengime çok açık kaldığı için  göz altlarımı aydınlatma amaçlı kullandım.Tabii bu noktada dikkat edilmesi gereken bi şey var , biraz fazla kaçırırsanız ürünü bembeyaz oluyor göz altınız.Bülent Ersoy gibi gezmek istemeyeceğimiz için çok az bir miktar kullanmak hafif bi aydınlatma için yeterli oluyor.



Bu kapatıcının anında yoğun renk vermesi  iyi bir özellik , göz altı morluklarınızı rahatça kapatabilirsiniz.Fakat resmen 0 kalıcılık , sürdüğümün üzerinden 10 dakika geçmeden hemen uçup gidiyor belki pudra kullanıp sabitlerseniz daha uzun süre dayanabilir fakat 10 dakika zor dayanan bir kapatıcıyı pudrayla sabitleseniz dahi ne kadar dayanır çok bilemiyorum.Göz altı çizgilerimi de doldurdu maalesef , sevimsiz bi görüntü oldu yani :)

Ben bu ürünü çok beğenmedim açıkçası.Fiyatını çok hatırlamıyorum ama 10 lirayı geçmiyodu diye kalmış aklımda.Bu fiyata bi kapatıcı arayanlara çok tavsiye edemem bu ürünü ama eğer almaya niyetiniz varsa almadan önce mutlaka bi kez deneyin derim.

18 Mart 2013 Pazartesi

essence far fırçaları

Haftanın ilk günüden herkese merhabalar :)
Öncelikle çekilişe katılan herkese teşekkür ediyorum , yorumlarınıza cevap vermek çok istiyorum ama sıra karışmasın diye veremiyorum maalesef.O yüzden toplu bir şekilde burdan cevap vermek istedim hepinize :)




Bugünki konuklarımız essence'in far fırçaları.İkisi de blending / karıştırma dağıtma fırçası olarak geçiyor.



Fotoğrafda görmüş olduğunuz fırçayı ben daha çok farı göz kapaklarıma sürmek için kullanıyorum , geniş bir fırça olduğu için bu işlem için daha çok işe yarıyor bence.



Bir diğeri ise sanırım normal karıştırma/dağıtma fırçalarına göre biraz küçük.Uca doğru sivrilen sık kıllardan oluşan yapıya sahip.Küçük olduğundan dolayı farınızı dağıtırken biraz zorluk çekebiliyorsunuz ama güzel sonuç veriyor.

Işık problemi yüzünden çok açıklayıcı bir fotoğraf olmayabilir ama bu dağıtma fırçasını kullanarak şu makyajı yapmıştım çok da kötü olmadı sanki :)



Farların ikisi hakkında genel bir yorum yaparsak eğer 
İkisi de fiyatına göre gayet iyiler , 7 ya da 9 lira arası fiyatları var ben bir tanesini indirimden 4 liraya almıştım.
Fırçada çok fazla ürün bırakmıyor.
Fırçayı fara sürdüğünüzde far tozutmuyor kolayca alıp istediğiniz yere uygulayabiliyorsunuz.
Ben aldığımdan beri 4 kez yıkadım fırçaları ne kılları döküldü ne de yapılarında bi bozulma oldu (en çok sevdiğim özelliği de bu).
Kılları sert değil hatta yumuşak bile denebilir bu da en sevdiğim ikinci özellik oldu çünkü ucuz fırçalar genelde çok sert oluyor ki bu da rahatsız edici bi durum.


Ben bu fırçaları fiyatlarına göre performansları iyi olduğu için beğendim , eğer 20 lira  ve üstü gibi bi fiyatlara satılsalardı o zaman verdiğim paraya değmediğini düşünürdüm.Eğer ucuz yollu fırça arıyorsanız bunları tavsiye edebilirim , tabii fırçanın kalitelisini almak her zaman daha iyi hem uzun ömürlü oluyorlar hem çok çok daha başarılılar ama şimdilik benim bütçeme bunlar daha uygun :)

Herkese iyi haftalar :)

17 Mart 2013 Pazar

essence quattro far paleti : 05 to die for



Bu far paletini gördüğümde bana 'aa ben bunu alayım muhakkak' dedirten iki şey var : ilki günlük kullanıma çok uygun , her makyaj severin kolaylıkla ve severek kullanabildiği renkleri barındırması oldu , ikincisi ise fiyatı ( 10 ya da 12 lira gibi bi fiyata aldığımı hatırlıyorum).Yaz aylarından beri haşır neşiriz kendisiyle , the Balm'ın nude 'tude paletini bi kenara kaldırdım bu aralar en çok bu minik paletle makyaj yapıyorum.



İçinde 4 farklı renk far bulunuyor.




Beyaz olan far'ı kullanmayı çok tercih etmedim , böyle beyaz renk farların göz kapağındaki duruşunu kendime pek yakıştıramıyorum ama kaş altını ve göz pınarını aydınlatmak için çok uygun bir renk.

Renk tanımların çok iyi olmadığı için ben ikinci renge kısaca 'sedefli açık bi pembe' diyeceğim sizin kafanızı çok karıştırmadan :) zaten fotoğraflardan tam rengini görebiliyorsunuz.Ben bu rengi günlük farım ilan ettim , hemen hemen her gün sürüyorum.



Alttaki iki far'ın biri koyu ve mat bir kahvrengi , diğeri ise içinde sarı ışıltılar bulunan bir kahve.İkisini de gölge yapmak için kullanıyorum.

Renkler iyi hoş çok kullanışlı peki ya kalıclığı nasıl derseniz eğer , çok kalıcı değiller.Far bazı ile kullanmanızı öneririm çünkü far bazı kullandığınız zaman hem renkler daha iyi ortaya çıkıyor hem de farlar 5 6 saate kadar dayanıyor göz kapağınızda.

Eğer bu paletteki renkleri seviyorsanız ve sık sık kullanıyorsanız bu paleti alın derim çünkü fiyatına göre bayaa başarılı bir ürün.

Herkese iyi pazarlar :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...