28 Şubat 2013 Perşembe

İlk Mim :)

Blogumu açtıktan sonra benden yardımını hiç esirgemeyen 7-24 makyaja öncellikle sizin huzurunuzda  teşekkür etmek istiyorum :) İlk mimi de onun tarafından almış bulunuyorum ben de gevezelik etmeyip sorulara geçmek istiyorum :)


1. Mevsimleri renklerle ifade edecek olsanız, hangi renk olurlardı?

Sonbahar Kahverengi
Kış Bordo
İlkbahar Yeşil
Yaz Mavi

2. Sizin için en anlamlı ay ve anlamlı olma sebebi nedir?  
Yaz aylarını çok severim , haziranda doğmuş olmam ve yazın Bozcaada'ya gidiyo olmam bunun en büyük sebebidir.

3. Sizi en çok etkileyen film /kitap /müzik nelerdir? 

En çok etkileyen film kesinlikle Leon'dur



En çok sevdiğim kitap The Catcher In The Rye (Türkçeye 'Çavdar Tarlasındaki Çocuklar' olarak çevrildi.)




Beni en çok etkileyen müzik nedir bilmiyorum , ama bu tek vazgeçilmezim vardır o kişi de Sezen'dir.

4. Karar vermekte zorlanır mısınız? En çok hangi durumlarda kararsız kalırsınız?  
Ne olursa olsun kolaylıkla kabul eden bir insanımdır o yüzden genellikle akışına bırakırım pek zorlanmam.

5. Geçmişe ait tekrar yaşamak istediğiniz bir an var mı? Özel değilse paylaşır mısınız?  
Çok sevdiğim bir arkadaşım 18. yaş günümde bana bir film hazırlamıştı , Cihangirde kafika (kaçırdığınız filmler kahvesi) diye bi yer vardır istediğiniz dvd'yi verirsiniz onu size izletirler. O da bana film hazırlayıp orda izletmişti , hayatımın en güzel anıydı sanırım.
6. Evcil hayvanınız var mı? Yoksa olmasını ister miydiniz?
12 yaşında bir Golden bir kızım var :)




7. Üç seçeneğiniz olsa, bu üçünden hangisini olmak isterdiniz?
Gökyüzünde bir kuş mu? Denizde bir balık mı? Ormanda bir aslan mı?
Özgürlük benim için dünyadaki en önemli şeydir o yüzden denizi ne kadar çok sevsem de gökyüzünde bir kuş olmak isterim sanırım.

8. Aylık takip ettiğiniz bir dergi var mı?
Vogue(ara ara alırım , ya da kuaförüminkinden sebeplenirim :)) ) bi de GQ.

9. Hangisinde daha çok huzur bulursunuz: Deniz havasında mı, orman havasında mı?
Deniz Havası

10. En son ne zaman alışverişe çıktınız? Ne aldınız?
23 şubattı sanırım , indirimden kot , t-shirt , kazak ve ayakkabı aldım.

11. Hayatınızda "asla" deyip de yaptığınız bir şey oldu mu?
'Insanlar manyak mı sevgililerin arkadaşlarının dövmelerini yaptırıyolar , pişmanlık resmen' diye gezindim yıllarca.İlk yaptırdığım dövmem en çok sevdiğim insanın baş harfinin ve benim baş harfimin dövmesi oldu (pişman mıyım? değilim galiba)


Ben de bu mimi eğer cevaplamak isterlerse aşağıdaki bloglara yolluyorum :)






26 Şubat 2013 Salı

Taxido Nails

Ojeyi hala sağ eline yamuk yumuk süren ben inat ettim dedim nail art yapıcam , tabiiki sadece tek parmağıma yapabildim :) Neyse belki yapa yapa elim alışır (yazar burda yeteneksizliğini hesaba katmıyor)

Çok fazla malzeme gerektiren bir şey yapamazdım çünkü elimde sadece bir adet ince nail art fırçası var , ben de gözüme en hoş geleni ve en az malzeme gerektireni yaptım.



Ortaya böyle bi şey çıktı :)

Bu tasarımı yapmanız için gerekli malzemeler ise ;
-İnce uçlu nail art fırçası
-Kürdan
-Siyah Oje
-Beyaz Oje





Tüm tırnaklarıma hem beceremem daha fazlasını diye yapmak istemedim , hem böyle yüzük parmağında daha şirin oldu fazlasına gerek yok diye düşündüm.

Sizce nasıl olmuş beğendiniz mi??






YouTube'a cutepolish kanalından gördüm bu tasarımın nasıl yapıldığını , ayrıca bu kızın çok çok güzel başka tasarımları da var bu işlere meraklıysanız bakmanızı öneririm.

Benim yaptığım manikürün videosu;


25 Şubat 2013 Pazartesi

Maybelline the Falsies Volume Express Black Drama

HELLÖÖ !
Okulum açıldı ve gitmemekte ısrar etmekle beraber okula diye evden çıkıp kadiköy Starbucksda aldım soluğu , öğrencilik kariyerimde mükemmelim adeta.

Aslında bu yazım the Balm'ın nude tude paleti hakkında olacaktı fakat ışık sorunu sebebiyle doğru düzgün çıkmadı fotoğraflar ben de o yüzden bu rimeli tanıtmak istedim.




Falsies serisi bir çok kişinin favorisi , bi çok yerde okumuştum olumlu yorumları o sebepten almak istedim.Sanırım yanlış seçim yapmışım çünkü ben cidden hiç memnun değilim.Bendeki Black Drama , rimelin vaad ettikleri ise simsiyah ve kıvrık kirpikler.Rimeli alıp eve döndüğümde oleyy simsiyah olcak kirpiklerim diye sevinirken.... bi sürdüm rimeli ve cidden hiç beğenmedim.


Neden beğenmediğime gelicek olursak kirpikleri birbirine çok yapıştırıyor , rimelsiz kirpiklerim bile daha sık gözüküyor bu rimeli sürdüğüm haline nazaran.Siyahlık konusuna gelicek olursak evet renk verme konusunda başarılı ama kirpiklerini birbirine bu derece çok yapıştırmayan ve aynı derecede renk veren daha başarılı rimeller vardır eminim -araştırmaya devam-.

Rimel seçimi biraz da ne aradığınıza bağlı sanırım , 
-Dolgunluk istiyorsanız kesinlikle dolgunlaştırmıyor 
-Simsiyah olsun istiyorsanız evet bi o konu da başarılı diyebilirim
-Topaklanma yapmıyor , ben 3 4 kez kullandım (bir ay önce almıştım)  konu da bi sıkıntı yok.
-Kirpiklerim birbirine yapışmaması benim için çok önemli diyorsanız kesinlikle uzak durun.
-Kirpikleri kıvırma konusunda başarılı ama herhangi bir kirpik kıvırıcı kullanırsanız rimel sürmeden önce yine aynı etkiyi yaratabilirsiniz.

Yakışmadı Maybelline , oysaki ambalajın çok güzeldi pembik pembik kapağı dantelli falan :)

Fiyatı da 19 20 lira civarı bir şeydi.

Kısacası ben bu ürünü beğenmedim , kullanacağımı pek sanmıyorum.Eğer denemek istiyen biri olursa gönderebilirim ama dediğim gibi çok başarılı değil.

Şunu da unutmamak lazım herkes de aynı etkiyi yaratmayabilir , kullananların büyük çoğunluğu beğeniyor bu ürünü ama maalesef ben de kötü izlenim bıraktı.


24 Şubat 2013 Pazar

Rimmel-Lasting Finish by Kate Lipstick 107






Şükür kavuşturana demek istiyorum! Kate serisi çıktığından beri 107 numaralı bordo ruju her yerde aradım , neyseki dün Capitol watsonsda buldum.Gerçi çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım çünkü ruj dibinden kırık çıktı , nasıl yapıştırabilirim öyle bir teknik var mıdır bi fikriniz var mı ? Şimdilik idare ediyorum ama sonlarına geldiğinde ruju doğru dürüst kullanamayacağım sanırım :(




Neyse bu şanssızlığı bir kenara bırakıyorum ve ruja geri dönüyorum.Bordo ve kırmızı rujlar her zaman benim favorim olmuştur , bu rujun da rengine vurulduğum için uzun arayışlarım sonucunda aldım kendisini hehe :)

Çok yumuşak bir sürümü var rujun.Mat bir ruj değil ama çok aşırı parlak olduğunu da söylemem , ben bordo ve koyu kırmızı rujlarda mat veya çok parlak olmayanları tercih ediyorum o yüzden bu rujun duruşunu ve yapısını çok beğendim.



Alışveriş yazımda bahsettiğim ve çok beğendiğim essence'in 08 numaralı red blush isimli dudak kalmiyle sürüyorum şunu da belirteyim dudak kalemi gerçekten çok başarılı ben bayaa memnunum , kırmızı dışında başka renk rujum oldugunda diğer renklerini de deneyeceğim.Fotoğrafta çok belli olmasa da kadifeye yakın pürüssüz bir görüntü oluşturuyor.


Siz nasıl buldunuz rengini?Ben çok beğeniyorum :)

Kalıcılığı orta seviyede diyebilirim , ruju dün aldım evde sürdüm su içtim yemek yedim sigara içtim beni rahat 2 saat kadar götürdü.Fiyatına göre performansı gayet iyi çünkü 12,99 gibi bi fiyatı var.

Eğer bu tonlarda ya da başka tonlarda bi ruj arıyorsanız bi gidip renklerine bakın derim çünkü rujun yapısını beğendim , çok şeker renkleri de mevcut.

23 Şubat 2013 Cumartesi

Sıradaki Yazı ??

Kızlar tekrardan selam.

Elimde size tanıtmak istediğim bir ton ürün var , fakat hangi sırayla nasıl tanıtayım bilemedim o yüzden size danışmak istedim.Bu arada 8 Mart dünya kadınlar günü olduğu için muhtemelen gratis ve watsonsda indirim olacak sevgili gizemli kız blogunde indirimden neler almak istediğini yazmış yazısı için tık tık.Belki siz de gratis ve watsonsda satılan ürünleri önceden tanıtmamı isterseniz onlara yönelebilirz.

Hadi bakalım başlıyoruz

1)Rimmel -Lasting Finish By Kate Lipstick 107 numara (Koyu kırmızı/bordo olanı)


2)Maybelline the Falsies Black Drama Rimel



3)Maybelline One by One Rimel


4)essence stay all day krem farlar



5)essence stay all day fondöten


6)essence quattro eyesdahow


 7)the Balm Plump Your Pucker Dudak Dolgunlaştrıcı Lipgloss


8)the Balm Nude 'tude Far Paleti


Umarım elimde almak istediğiniz ve önceden tanıtmamı istediğiniz ürünler vardır, yorum olarak neyi tanıtmamı istediğinizi yazarsanız sevinirim :).Gene Gratis ve Watsonsda satılan bir kaç ürünün yazısını yazmıştım , onlara göz atmak isteyenler olursa ;

Maybelline : Lasting Drama Gel Eyeliner 01 Black



Sevdim mi Sevmedim mi Bilemedim : the Balm Schwing Eyeliner Noir


Dünyanın en güzel kokan maskesi


Maybelline the Rocket Volum' Express



Physicians Formula Shimmer Strips Eyeliner Trio

 Herkese merhabalar sevgili okurlar 

Öncellikle şunu belirtmeliyim sanırım nerdeyse yarı kör bir insanım gözlerimin biri 7,5 diğeri 8 numara :D Gözlük de kullanmaktan çok hoşlanmadığım için lens kullanıyorum , lens artık benim gözmün bir parçası oldu lesnle yaratılmış gibi hissediyorum. Lens kullananlar varsa bilirler bazı göz kalemlerini ve eyelinerları lensle kullanınca pek hoş reaksiyon vermiyor , lense bulaşıyor veya buğulu görmenizi sağlıyor.Phsyicians Formula'nın kalem eyelinerlarının lens kullananlar için uygun olduğunu okumuştum o yüzden de alıp denemek istedim.



Jel şeklinde eyelinerları da var onları da çok denemek istiyordum fakat ben gözümün içerisini de sürerim kalem daha rahat olur düşüncesiyle kalem olanları aldım.Şu ana kadar hiç bir problem yaşamadım ne lensime bulaştı ne görmeme engel oldu , o yüzden memnunum.

Bir kutunun içersinde üç tane satılıyor , ben niyeyse gidip mavi gözlüler için olanını almışım heralde aldığım sırada kutunun üzerinde yazana pek dikkat etmedim.


Gördüğünüz gibi 3 farklı rengi var , siyah olanın içinde mavi ışıltılar var ama çok aşırı belli olmuyor güneşli havalarda veya ışıklı ortamda belli oluyor bu ışıltılar.Lacivert olanın rengi aşırı güzel , çok seviyorum bu rengi onun da içinde gene açık/koyu mavi ışıltılar mevcut.Kahverengi olanı benim favorim , çok sade bi renk ama gündüz makyajları için kurtarıcı bir eyeliner diyebilirim ben çok severek kullanıyorum  onun da içinde böyle mavi/yeşil minik minik çok belli olmayan ışıltılar var.

Bu eyelinerları sevmemenin en büyük nedenlerine gelecek olursak çok kalıcılar ! Sabah sür akşam eve gel daha yerli yerinde duruyorlar.Sürümleri çok rahat yumuşacıklar , ilk katta değil ama iknci katta renklerini çok güzel veriyorlar.




Her rengi kullanarak küçük bir göz makyajı yampak istedim , ama ışığın azizliğine uğradım tam renkleri belli olamadı maalesef.












Physicians Formula ürünlerini eczanelerde temin edebilirsiniz , ben yanlış hatırlamıyorsam bu üçünü 45 liraya almıştım.


22 Şubat 2013 Cuma

The Body Shop Ürünleriyle Cilt Bakımı


TBS krem çeşitleri ve kokularıyla bi çoğumuzun muhtemelen çok sevdiği markalardan biridir.Fakat vücut bakım ürünleri konusunda Bath&Body Works yeni gözdem olduğu için en son The Body Shop ziyaretimde yüz bakım ürünlerine yöneldim.



1)Tea Tree Skin Clearing Facial Wash
Çay ağacı özlü bu ürün tüm cilt tiplerine uygun , ciltteki fazla yağın atılmasına ve yardımcı olacağını vaad ediyor.Aynı zamanda lekeli ciltlere tavsiye ediliyor ama benim suratımda leke olmadığı için ne kadar yardımcıdır o konuda bilemiyorum.Benim yağlı bir cildim var ve bu ürünü kullanmaya başladığımdan beri cildimde herhangi bir yağlanma yapmadı , severek kullandığım ve yardımını gördüğüm bir ürün oldu.

Fakat kötü bir yanı var , o da kokusu ! Resmen ağaç kokuyor ya , bayaa çam ağacı kokuyor hani hafif bir koku olsa bir nebze fakat yoğun bir kokusu var.İlk başlarda çok rahatsız olmuştum ama sonra kullana kullana alıştım tabii.Bu kokudan rahatsız olacağını düşünenler varsa kesinlikle tavsiye etmem bu ürünü ama onun dışında yeni bir yüz temizleyicisi arayışında olan varsa deneyebilir.Bu üründen daha iyileri vardır elbette , ben sadece merakıma yenik düşüp almıştım tekrar alır mıyım diye soracak olursanız eğer almam muhtemelen en iyisini bulana kadar denemeye devam edeceğim.


2)SeaWeed Clarifying Toner





Ya ben bu toniği çok çok seviyorum! Bu kadar sevmemin sebebi de kesinlikle kokusudur.Böyle hafif rahatlatıcı şeker gibi deniz kokuyor resmen :).Bu ürün karma/yağlı ciltler için , kesinlikle cildi parlatmıyor , kokusundan sonra en sevdiğim ve yararını gördüğüm yanı bu kesinlikle.İçeriğinde deniz yosunu özleri varmış ve yağ içermiyormuş aynı zamanda.Ben kendisinden memnunum açıkçası , bittikçe yenisini alır mıyım ? Daha güzel kokanını bulana kadar alırım zannediyorum.Yağlı cildiniz varsa denemenizi tavsiye ederim.















3)Nutriganics Drops Of Youth


Bu görmüş olduğunuz minik tüpün özelliğine gelicek olursak benim alma sebebim sertifikalı organik ürün içeriğine sahip olması.Cildin üst katmanındaki ölü hücrelerin atılıp , yenilerin ortaya çıkma sürecini hızlandırıyor.Ben geceleri yüzümü temizledikten sonra 2 pompa kadar elime damlatıyorum ürünü daha sonra tüm yüzüme uyguluyorum , nemlemdirici kullanmıyorum bunu kullandıktan sonra çünkü zaten yeterince yağlı bir cildim var daha fazla yağlansın istemiyorum.Yüzümü gerçekten yumuşatıyor hele sabah uyandığımda yumuşacık olmuş oluyor suratım.






Yağlı bir cildiniz varsa günde 1 defa 2 pompa kadar kullanmanız yeterli oluyor daha fazla kullanırsanız gerçekten yağlandırıyor cildi.Ben memnunum , ölü hücreleri attığına ve yüzüme güzel , aydınlık ve temiz bir görüntü verdiğini düşünüyorum.Organik olması ve işe yaradığını düşünmem sebebiyle bittikçe almaya devam edeceğim bir serum sanırım.




20 Şubat 2013 Çarşamba

Günün küçük alışverişi #2




Bağdat caddesinde gezinmek gerçekten işkence çünkü her köşe başında muhakkak bir kozmetik mağazası oluyor e hal böyle olunca ben de gene tutamadım kendimi.Şu yazımda bahsettiğim Wishlist için para birikiriyodum fakat gene dayanamadım bi şeyler aldım :).




Öncellikle Gratis den aldığım essence stay all day krem farlardan bahsetmek istiyorum.Gözüme kestirdiğim ürünlerdi bunlar uzun zamandır , e bi de baktım 6 ya da 8 rengi 3,5 tlye inmiş dedim hemen kapayım bi kaç tane :)





 
Bu farları bu fiyata bulmam bayaa hoş oldu , yani ne kadar kötü olabilirlerki ? Biliyorsunuz zaten essence çok sevdiğim bir marka  o yüzden pek şüphe etmeden 3,5 tlye üç adet far kaptım.Bu posttan sonra hemen  farlarla ilgili bir post yayınlayacağım.

 







 


 Fotoğrafların sırasıyla
07 JIM-ME BLUE
01 COPY RIGHT
09 FOR FAIRIES














essence den bir adet de far fırçası aldım , zaten essence'in far fırçasını kullanıyordum ve memnundum (çok mükemmel değil fakat kötü de değil iyi bir fırça benim kullandığım) bu fırça da indirimdeydi ve fiyatı 4,49 bunu da kapıverdim hemen.




 



I love... serisinin kokularına bayılıyorum! Rapberry & Blackberry olan ayrı bi mükemmel kokuyor.Fiyatına bakmadan attım poşete şimdi fişi de bulamıyorum ama ya 5,99 ya da 6,99 tl.













 
Ben dudak bakımı konusunda Blistex'in ve La Roche Possey'in üzerine tanımıyorum , Nivea falan hikaye geliyor bana açıkçası (tamam nivea da hoş güzel ama blistex kesinlikle daha başarılı).4 5 senedir kaç tane blistex dudak ürünü bitirdim belli değil , bu lip tone ürününü denememiştim o yüzden aldım fiyatı 8 tl.Hafif naneli ve dudakları yakıyor(çok yakmıyor ama ben seviyorum o hissi) , dudağa pek renk vermiyor biraz ışıltı katıyor zaten isminden de belli oluyor bu özelliği 'lip tone'.

 







Watsons'un lip balmlarını denememiştim ama ucuz ve kaliteli ürün arayışımı sürdürdüğüm için bu lip balma da bi şans vereyim dedim.Fiyatı 3,40 ya da 4 tl gibi bi şeydi.





 Emily göz ve dudak kalemlerinin methini çok duydum , fiyatı da 1.80 gibi aşırı uygun olduğu için siyah -101 numara- göz kalemini denemek istedim.Yumuşak sürümü var hemencecik simsiyah bir renk veriyor , kaılıcılığı nasıldır henüz bilmiyorum deneyip hemen yazacağım.



18 Şubat 2013 Pazartesi

NARS : Laguna Illuminator

Herkese merhaba sevgili okurlar , bugün sizi makyaj cantamın göz bebeği olan Nars'ın Laguna Illuminator ile tanıştıracağım.






Öncellikle Illuminator ne demek diye soracak olan varsa kelime anlamı : aydınlanmak , ışıklandırmak.
Illuminatorlar suratınıza ıslak ve ışıltılı bir görünüm kazandırıyor ama kesinlikle çok doğal duruyor.İçinde minik minik ışıltılar / simler var fakat bu simler sizi (abartılı kullanılmadığı sürece) 'canım evden çıkmadan makyaj yapayım dedim ama suratımı sim kovasına batırdım sanırım' makyajı yapan kızlara benzetmiyor.Çok doğal , aydınlık ve sağlıklı bir yüze sahip oluyorsunuz , en güzel tarafı da bunu azıcık ürünle yapabiliyor olmanız.Ben ilk denediğimde biraz fazlaca sürmüştüm de resmen domatese dönmüştüm.

Peki bu ürün nasıl kullanılır ?
Mesela o gün çok üşengeçsiniz fondötendi pudraydı uğraşmak istemiyorsunuz hoop bunu sürün sırf yüzünüze hemencecik aydınlık sağlıklı mis gibi surat.Fondöteninizle karıştırıp da kullanabilirsiniz aynı zamanda.
Toplam 4 tonu var koyu tonları bronzer olarak kullanılabilir , açık tonları aydınlatıcı olarak kullanılabilir veya hepsini allık olarak da kullanabilirsiniz.




Bendeki en koyu ton olan Laguna , yataktan zor kalktığım ve derslere genelde geç kaldığım için çoğu sabah hayatımı kurtarıyor kendileri.Bronzer olarak kullanmayı pek tercih etmiyorum , edemiyorum daha doğrusu çünkü biraz daha zorlasam zenci doğacakmışım o yüzden bronzer olarak ben de bir işe yaramıyor.Tüm yüzüme uygulamadığım zamanlarda allık gibi kullanıyorum , hafif kaş altıma sürüp ordan elmacık kemiklerime doğru uzatıyorum ve enfes oluyor.



Minnacık ama çok yararı olan bir ürün aynı zamanda kolay kolay bitmiyor bayaa bereketli, haftanın 4 5 günü kullanıyorum ben ve çok aşığım kendisine.Asla bitmesini istemediğim ve bitse de hemen yerine yenisini alacağım ürünlerden.



Böyle çok amaçlı bir ürün arıyorsanız bi deneyin derim.Diğer renk seçenekleri de şöyle :



Ürünün fiyatı 30 dolar olarak gözüküyor , ben de sanırım 70 / 80 tl arası bir fiyata almıştım.

15 Şubat 2013 Cuma

MAC Glaze Ruj

Ben bu ruju almaya gittiğimde 'kırmızı ruj arıyorum ama çok da kırmızı olmasın öyle hafif bir renk olsun' diye derdimi anlatmaya çalışıyodum.MAC'in ruj konusunda renk skalası çok geniş olduğu için 40 tane ruj deneyip bin bir kararsızlık sonucu kafamdaki görüntüye en yakın ruj olan Glaze ruju buldum.



Biraz tuğla rengiyle kırmızı arası bir rengi var rujun , nude bir kırmızı diyebiliriz.


Ben genelde koyu renk göz makyajlarıyla kullanmayı seviyorum bu ruju siyah tonlarda olanlarla özellikle.Onun dışında rimel göz kalemi bi de bu ruj çok sade ama çok hoş bir görüntü oluşturuyor.Kısacası çok sık ve kolaylıkla kullandığım bir ruj diyebilirim.

Çok parlak ya da çok mat bir ruj değil tam orta seviyede.Nemlendirmesi çok güzel yumuşacık bir his bırakıyor dudakta sürümü de aynı şekilde yumuşacık yağ gibi kayıyor.





Benim rujda aradığım en önemli özellik kalıcı olmasıdır , yoksa ne anlamı var rujun her şeyi mükemmel ama 10 dakika geçmeden çıkıyor.Bu konu da bu ruj bayaa başarılı , 3-4 saate kadar bi şeyler yiyip içsem bile dayanıyor.

Ben bu ruju çok seviyorum , makyaj çantamın demir başlarından biri oldu diyebilirim.Bittikçe yenisini alacağım kesinlikle.Siz de bu tarz bir ruj arıyorsanız MAC Glaze ismini kenara köşeye not edin muhakkak deneyin derim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...